Вучић: На пролеће нови договор са ММФ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Вучић: На пролеће нови договор са ММФ
Trenutno na sajtu: 866       |       Podeli:
20.01.2017 | 0 коментар(а)



Рудник "Бор" и даље је наш највећи проблем, а Кинези су можда једини који могу да нам помогну да га решимо, поручио премијер Србије Александар Вучић.

Србија очекује да ће на пролеће разговарати о новом аранжману с Међународним монетарним фондом, најавио је јуче премијер Србије, другог дана Светског економског форума у Давосу.

Премијер Александар Вучић је, учествујући на Ројтерсовом панелу "Глобална тржишта", рекао је да очекује да ће се о новом кредитном аранжману са ММФ дискутовати током наредне ревизије актуелног аранжмана. Пре ревизије, делегација ММФ ће у марту посетити Београд.

"Веома смо задовољни резултатима које смо постигли у спровођењу стендбај аранжмана који је ММФ закључио са Србијом", истакао је Вучић, док агенција Ројтерс подсећа да актуелни стендбај аранжман, вредан 1,2 милијарде евра, треба да истекне у фебруару 2018.

Премијер је, такође, поновио да је рудник бакра РТБ "Бор" и даље један од највећих проблема српске владе.

"Уколико будемо у стању да с неким склопимо аранжман о његовој приватизацији, куповини, то би била сјајна вест за Србију, и највероватније је, у данашњој ситуацији, да ће Кинези можда бити једини који ће решити проблем рудника бакра", истакао је Вучић.

Усхићени због Трампа

Он је поручио да ће Србија учинити све да убеди инвеститоре да неће понављати грешке из прошлости и да ће гледати у будућност, што значи економску и политичку сарадњу између суседа, а не сукобе и рат.

На питање како је српски народ доживео брегзит и недавне изборе у Америци, Вучић каже да су Срби у вези са брегзитом подељени као и Британци, а да је више од 90 одсто грађана било "усхићено" због Трампове победе, највише због тога што сматрају да су САД биле пристрасне током сукоба на Балкану.

Први човек српске владе наставио је јуче серију састанака с водећим светским државницима и првим људима најзначајнијих економских институција и компанија, разговором и с председником Блумберга Питером Грауером.

Бројни сусрети

Вучић и Грауер разговарали су на маргинама Светског економског форума у Давосу о економским реформама које Србија спроводи, као и о економској ситуацији у региону и свету.

Премијер је првог дана форума у Давосу разговарао с кинеским председником Си Ђинпингом, одлазећим америчким потпредседником Џозефом Бајденом, председницом Швајцарске Дорис Лојтард, председником Светске банке Џимом Кимом, као и бившим британским премијером Гордоном Брауном.

Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.971.879 посета
Тренутно на сајту: 868 посетилац(a)