Дан после Вучићеве посете: Ево ко ће добити нове куће и за које путеве је већ пребачен новац 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Дан после Вучићеве посете: Ево ко ће добити нове куће и за које путеве је већ пребачен новац
Trenutno na sajtu: 617       |       Podeli:
12.06.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Само дан након посете председника РС Александра Вучића поплављеним Лучанима, одобрена су
Председник РС Александар Вучић и председник Општине Лучани Миливоје Доловић, фото: РИНА

средства Путевима Србије за санацију осам путних праваца на територији Општине. Радове изводе, у зависности од локације, Путеви Ивањице и Штрабаг Чачак.

„Велику захвалност дугујемо председнику државе Александру Вучићу који је обишао Лучане по девети пут. Што је учинио и чини за грађане Драгачева како би се што пре санирале последице поплава и створили бољи услови за живот у општини. Одобрена је санација осам путних праваца који ће се радити преко Путева Србије, скоро у сваком месту које је било погођено поплавом. Машине су већ на терену у Драгачеву, почело се са радом у селу Ђераћ где се поправља 800 метара пута, затим започета је санација три километра путног правца Гуча - Бугарчићи - Бјелица и 800 метара кроз саму варошицу Вичу. У наредних неколико дана кренуће се и са радовима на путном правцу Доња Краварица - Лопаш у дужини од 2,4 км и то је Општински пут првог реда, затим Пухово - Негришори преко Ранковца што је Општински пут другог реда у дужини од пет километра. Санираће се и путни правац Тијање - Потајник од 5,5 км, Тијање - Врањица од 1.500 метара и Општински пут првог реда Вучковица - Глог”, рекао је за агенцију РИНА председник Општине Лучани Миливоје Доловић.

Он је додао да је планирано да се обиђе са људима из Путева Србије и мостови и пропусти, њих 20, који су урушени, и да се у што краћем року нађе могућност, после израде пројектно - техничке документације, за њихову санацију.

„Комисије за процену штете на стамбеним објектима имаће комплетан извештај до данас поподне. Предмети ће бити упућени Канцеларији Марка Благојевића где ће се сходно степену оштећена одредити колика ће помоћ бити по уредби Владе РС. За изградњу новог објекта је пресудно неколико ствари. Уколико Комисија коју ће формирати локална самоуправа, а која се састоји од грађевинских инжињера и инспектора буде проценила да је објекат неуслован за становање и то овери, ми тај захтев шаљемо комисији која ће одобрити средства за изградњу нове куће. Тренутно можемо бити сигурни да има негде четири до пет таквих објеката на територији општине Лучани, три су у Гучи а један у Глогу где је клизиште угрозило стамбени објекат. Постоји још 30 критичних објеката за које не можемо ништа рећи док комисија не процени који су за санацију а који за потпуно исељење”, казао је Доловић додајући да је укупно у Драгачеву поплављено негде око 256 стамбених и помоћних објеката.

Према његовим речима председник Александар Вучић је рекао да ће се градити нови одбрамбени бедем у насељеном месту Ђераћ, а обавеза локалне самоуправе је да изврши прибављање земљишта и објеката у јавну својину општине.

„Четири куће ћемо ми као општина исплатити и иселити у договору са директором ЈВП `Србијаводе` Гораном Пузовићем и извршићемо експропријацију комплетног земљишта између бедема у Ђераћу до реке Бјелице, што ћемо урадити у најкраћем року. Такође, имали смо оштећења на 300 км некатегорисаних путних праваца а 15 је било непроходних које смо на данашњи дан свели на пет, а до краја недеље ћемо све оспособити за саобраћај. Пут од Бугарчића ка Станићима смо радили средствима локалне самоуправе, преко наше Дирекције за изградњу и подизвођача које смо ми ангажовали”, рекао је Доловић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.951.216 посета
Тренутно на сајту: 619 посетилац(a)