Одржан 15. Сабор „Без извора нема воде“ у Рожанству 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одржан 15. Сабор „Без извора нема воде“ у Рожанству
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
20.08.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - У селу Рожанству, традиционално на Преображење 19. августа одржан је Сабор изворне народне песме

„Без Извора нема воде“, 15. јубиларни пут, саопштено је из ТО Златибор.

Програм је почео око 16 часова када се један од главних организатора и покретач ове манифестације Милосав Радибратовић посебно захвалио председнику општине Милану Стаматовићу и локалној самоуправи и позвао га да отвори овај сабор као и увек до сада.Председник општине Чајетина у свом говору је истакао труд и залагање свих челних људи општине и осврнуо се на значај које село има у српској традицији, а о успеху овог сабора рекао је да најбоље говори то што већ траје толико дуго времена.

У такмичарском делу програму, најбољи су били у категорији певачких група: Мушка певачка група "Јабука из Пријепоља", друго место заузела је певачка група "Сложна браћа" из Рогачице, треће „Гостиница" из Гостинице. У категорији певање „из вика“ прво место заузели су Миломир Стаматовић и Милутин Гујаничић из Нове Вароши, друго Здравка Савић и Вера Матијевић из Пожеге, треће Милојко и Стојан Удовичић из Стубла.

Награду "Меморијал Вићентије Вићо Мићић" за најлепше гласове у обе категорије добилу су: најлепши глас међу певачким групама Бошко Јанковић из певачке групе "Српски Божур" из Рибашевине, водећи глас код певачких парова Љубодраг Луковић из Шљивовице.

Овај Сабор у традиционалном певању који спада у уметничко-етнографску манифестацију великог значаја још једном је показао да се у селу Рожанству народна традиција итекако негује, а присутан број људи, да традиционално певање и даље има своје поштоваоце. Манифестација је одржана у организацији Спортског центра Чајетина, Месне заједнице Рожанство и Друштва за културу, туризам и спорт "Змајевац" Рожанство, а под покровитељством Општине Чајетина и Туристичке организације "Златибор".

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.194.224 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)