Српски радио у Чикагу слуша се у четири америчке државе 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Српски радио у Чикагу слуша се у четири америчке државе
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
20.10.2020 | 0 коментар(а)



Српски радио Чикаго две и по деценије информише српски емиграцију у чикашком басену,



којa броји око пола милиона душа. Чује се чак у четири државе, а кроз омалени студио овог медија прошли су сви исткнути емигранти, дисиденти, политичари и свештена лица.

Можда има јединствену шпицу која одјекне етром сваког дана, од Висконсина преко Илиноиса до Индијане и Охаја. И сваког дана из овог студија у јужном делу Чикага већ деценијама на хиљаде Срба прати најновије вести из завичаја.

„Сећам се почетака, када смо светили студио била су три свештеника и тада је програм трајао и по четири сата. Иначе, бежећи од рата из Сарајева, стигао сам овде. Пре тога био сам две године у Београду код мојих родитеља, а поникао сам у уметничкој породици која је изнедрила глумце Синишу и Љубицу Раваси, као и редитеља Слава Равасија. Завршио сам журналистику на Факултету политичких наука, па сам кренуо у ту причу да нађем смирај и да душом пренесем емоцију. То је био тежак посао, нисам ни знао шта ме чека. Оно што сам, говорио пре 24 године,то кажем и сада, не може народ да се вара. Покуикшавам да покажем колико смо ми велики народ, колико је драгоцена наша култура и историја. Ми заправо правимо златни мост између Србије и Чикага”, прича Милорад Раваси о својим почецима у Чикагу.

Милорад Раваси, власник српског радија у Чикагу

Раваси говори како је било јако осетљиво и деликатно радити овај посао, посебно што су тада јако познати емигранти радили тривијалне послове. Радио је и нтервју и са војводом Ђујићем коме су снимали његове емисије и слали у Сан Маркос у Калифорнију, где је живео.

„Не могу никога посебно да издвојим, кроз емисију је прошла маса предивних људи широке душе, људи који вас прихватају као сина. И знате у ову уредничку столицу српског радија Чикаго могу да седну само Срби. А у овој просторији за госте седели су Патријарх Павле, Патријарх Иринеј у време док је био владика, затим изасланик Војислава Коштуниоце Душан Пророковић који је гостовао на пету годишњицу радија 2000.годинеу децембру. И ја и цели овдашњи народ подржали смо Коштуницу из све снаге. Ипак, то је све политика, а ја мислим да је он хуман и сјајан човек, и сматрам да је он чист образ Србије”,преноси нам Раваси богато искуство из вишедеценијског рада у овом електронском медију.

 

Када су у питању уметници, Раваси истиче свог комшију са Грвбавице код Сарајева, Здравка Чолића, кума Бору Ђорђевића, будући да је његова мајка крстила његовог најстаријег брата у Чачку.

„Знате, ја сам у Чачку наичио да пишем, читам, да пливам и возим бициклу и тротинет. Одрастао сам код „Великог патка” у Војводе Степе 12. Ето, жеља ми је остала да тренирам кошарку, али немам предиспозиције због висине, међутим мој син Горан је играо за Звезду”, шаљивио прича Раваси.

Милорад Раваси има супругу, сина банкара и кћерку, професора и доктора, саветника за Балкан у две еминентне невладине организације, које се боре против трафикинга и трговине људима и интернационалног међународног криминала.

 

Прилог емитован у емисији „Нећете веровати”, ТВ Прва:

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Srpski radio u Cacku Milorad Ravasi dve i po decenij eizvestava iz Acmerike

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.123.300 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)