Помоћ Срба из Канаде уручена породицама пострадалим у поплавама 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Помоћ Срба из Канаде уручена породицама пострадалим у поплавама
Trenutno na sajtu: 589       |       Podeli:
21.08.2014 | 0 коментар(а)



Чачак, Лучани – Најстарија добротворна организација наших исељеника у Канади, Српска братска

помоћ, определила је 10 000 евра помоћи породицама које су највише пострадале у мајским поплавама у овом делу Србије. Тај новац искоришћен је за куповину 50 електричних уређаја, које ће добити 40 најугроженијих фамилија на подручју Чачка, Драгачева и Краљева, уз посредовање покрета Двери.

Према речима члана Старешинства Двери, Бошка Обрадовића, Српска братска помоћ је раније у више наврата помагала грађанима Србије. “Купљено је по 25 шпорета и фрижидера у сарадњи са предузећем Техноманија. Наиме, тим новцем плаћено је по 24 комада наведене беле технике, а Техноманија је изашла у сусрет и обезбедила бесплатну доставу на кућне адресе и попуст од 5%, па је тако бесплатно донирала по један шпорет и фрижидер”, изјавио је он Гласу западне Србије.

Обрадовић је објаснио да су Двери посредовале у проналажењу породица које су испуњавале критеријуме тражене од донатора, односно вишечлане, вишедетне, избегличке, знатно пострадале набујалим рекама и у којима нико није запослен.

“Тиме је указано да нема опстанка Србије без више деце, што се мора подржавати и помагати. Хуманитарна акција је започела у Лучанима, уређаје су добиле две породице из Републике Српске Крајине, које је поплава затекла у избегличком кампу, и још четири у селу Дљин, где је вода у кућама досезала и два метра”, казао је он и додао да су поплаве у западној Србији највећу пустош оставиле управо у Драгачеву.

Нову белу технику од данас имају укупно 24 фамилије, шест са подручја Лучана и 18 из чачанског краја, а следеће седмице помоћ ће бити уручена и члановима 16 пострадалих домаћинстава у Краљеву. Десет породица добиће комплет, односно оба уређаја, а 15 нови шпорет и још толико фрижидер.

Породица Вуковић из Балуге, иначе избегла из Фоче током ратова крајем прошлог века, претрпела је огромну штету, будући да им је у кућу продрла вода дубине 1,2 метра. Уз то нико није запослен, имају троје деце, и сви раде на обнови оштећеног дома. “Све је уништено, кућни апарати, одећа, намештај, свуда је био муљ. Многи су долазили и обећавали помоћ, али ништа није учињено. Ова помоћ нам много значи, јер до сада нисмо могли да кувамо, пошто немамо оџак”, каже домаћин Миломир.

Радош Живковић, који се скућио у истом селу након што је избегао из Клине у Метохији 1999. године, прича да је вода упропастила скоро све што је његова фамилија поседовала, и истиче да ће фрижидер и шпорет који су добили учинити много у нормализацији живота и обнови након пролећних непогода.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.134.322 посета
Тренутно на сајту: 589 посетилац(a)