Кад може Гачо што не би и Љубиша 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Кад може Гачо што не би и Љубиша
Trenutno na sajtu: 820       |       Podeli:
22.06.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Одборници Скупштине општине Пријепоље одлучили су да на место заменика секретара СО запосле

дипломирану правницу Бјанку Нововић. Ова функција спецификум је општине на Лиму, али и то не би било спорно да госпођа Нововић није кћерка председника ОО ПУПС-а и одборника Љубише Васојевића који је на последњем скупштинском заседању морао да се гласањем изјасни о овом “предлогу”.

Одборници опозиције имали су бројне примедбе на ову одлуку, а њихов спектар кретао се од сукоба интереса и непотизма до пребацивања на националној основи.

Шеф одборничке групе СДП Есад Хоџић, каже да се њихова основна примедба односила на запошљавање уопште, јер су како тврди добили уверења од представника локалне власти да ће на место заменика секретара скуштине бити распоређен неко из Општинске управе.

“Оно што ми такође потенцирамо јесте чињеница да у средини као што је Пријепоље није добро да буде једнонационална власт. Увек је било да се састав власти рефлектује сходно проценту становништва које овде живи. То није добра порука грађанима бошњачке националности. То место је по коалиционом споразуму припало БДЗ, али и оно је сада распоређено некој другој странци”, истакао је Хоџић.

Зоран Деспотовић из СРС такође је имао примедбу на запошљавање Бјанке Нововић, рекавши да ће се можда врло брзо бирати заменик заменика секретара Скупштине општине, с обзиром на то да је секретар Аземина Козица убрзо након ступања на ту функцију отишла на трудничко боловање, што се може, како каже Деспотовић, очекивати и од новозапосленог заменика секретара.

Заменик председника општине Станко Кијановић је у изјави Гласу западне Србије рекао да је тек након завршетка седнице локалног парламента сазнао чија је кћерка у питању, као и да није тачно да то место припада БДЗ.

“Да ли то, што је неко нечије дете, треба да значи да нема права да живи и ради? Она је испуњавала све прописане услове и дали смо прилику једној младој образованој жени”, казао је он. Кијановић је додао да је био шокиран “сексистичким коментарима опозиције”.

Иначе, ово није јединствен случај да деца одборника буду запослена у буџетским установама. Тако је члан Градског већа Милан Гачевић збринуо своју кћерку, прво као одборницу, а потом се за њу нашло радно место у Канцеларији за младе општине Пријепоље.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.053.351 посета
Тренутно на сајту: 821 посетилац(a)