Сабор виолиниста у Прањанима: Италијан који има српску историју на длану 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Сабор виолиниста у Прањанима: Италијан који има српску историју на длану
Trenutno na sajtu: 511       |       Podeli:
18.08.2019 | 0 коментар(а)



Прањани – Један од неочекиваних сабораша на првом српском скупу виолиниста у Прањанима јесте и



Марио Крушић, човек са италијанским и словеначким пасошем.

Овде је гост свог пријатеља Радише Јевтовића из суседног села Леушићи, а веже их пословна и пријатељска сарадња, пошто су оба врхунски стручњаци за извоз меса с наших предела.

„Част ми је што сам дошао на овај сабор, волим Србију и желим да ово постане догађај који ће обележити вашу културу“-каже Крушић за РИНУ.

Предусетљив, интелигентан човек који живи у Сежани, у Словенији, приповеда нам уз шљивовицу о својим пословним искуствима с нашег подручја. А није било лако пословати са стоком из ових крајева, сведочи он и наводи:

„Мислим да је то било негде шестдесетих када смо овде, у Србији, утоварили пун авион говеда, ваздухопловом су управљали пилоти британске авијације РАФ и слетели на одредиште, у Оман. Међутим, чим су говеда пуштена из авиона на писту њихово обезбеђење, једна војна јединица је из пушака уништила цело крдо“.

Дејан Ковачевић и Марио у Прањанима, фото: РИНА

Мариов пријатељ Радиша, прича нам, а у то смо се уверили седећи у једној прањанској кафани, да италијан има српску историју на длану. После неколико подпитања, пријатељских, одустали смо  да га проверавамо, јер се испоставило да човек све зна. А ево шта Радиша каже:

„Једном приликом седели смо у Скадарлији, Марио, ја и велики купац меса из Бразила, уз вечеру, у неком часу, Марио пита бразилца колико је дугачка река Амазон. Овај поразмисли и рече: Око 8.000 километара. На то му Марио узврати: Не, дугачка је тачно 6.400 километара. Тог трена бразилац је одмах саопштио Мариу да је добио посао и да убудуће он има да прегледа месо у овом делу Европе који се испоручује за Бразил“.

РИНА

Гвозден Николић и Радиша у Прањанима, фото: РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pranjani italijan meso trgovina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.732.332 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)