Сви за Луку на Бадњи дан 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Сви за Луку на Бадњи дан
Trenutno na sajtu: 715       |       Podeli:
06.01.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У порти цркве у Заблаћу на Бадњи дан, у склопу традиционалне манифестације паљење бадњака,

организоваће се и добровољна хуманитарна акција прикупљања помоћи за Луку. Кутија за новац биће испред цркве д 15:00 часова.
Позивамо све мештане Вапе, Заблаћа, Јежевице, Балуге и друге да у складу са својим могућностима одазову овој акцији.

И ученици и наставници ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа и Техничке школе из Чачка организују још једну хуманитарну продају предмета, честитки, као и пецива из ђачке кухиње.
Хуманитарна продаја одржаће се 8, 9. и 10. јануара 2020. године, на платоу испред Дома културе у Чачку, испред просторија Канцеларије за младе града Чачка.

Сви који желе да се прикључе акцији новац могу да уплате на динарски рачун код Комерцијалне банке број 205-9011007298107-75, девизни рачун у истој банци РС35205903102723491251, или да симболичан поклон поводом новогодишњих и божићних празника пронађу на хуманитарној продаји на штанду испред Дома културе.

Иначе, Лука Ракоњац, некадашњи ученик ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа, а сада ученик Техничке школе у Чачку, поново бије битку са опаком болешћу. Његова и борба његове породице траје од августа 2017. године када му је дијагностификован сарком костију. Уследила је операција, у децембру 2017, хемиотерапије и зрачења са којима се Лука храбро носио.
У децембру 2018. Лука је морао на још једну операцију, овога пута на глави, а онда и на поновну хемиотерапију и зрачења. Нажалост, ове године су му поново откривене метастазе на оку и глави, тако да су извршене две операције 11 и 22 новембра 2019. године на костима главе и ока. Ширење саркома није заустављено нажалост шири се на кости. Лука је тренутно на институту за онкологију и радиологију у Београду где прима хемиотерапију.
Након свих набројаних интервенција и јаке терапије коју прима, Лука је веома исцрпљен и његово опште здравствено стање је веома озбиљно. Пошто терапија коју је досада примао није дала жељени ефекат, а Лукино стање је све теже, доктори предлажу да му се укључи и имунотерапија, која се одређује и прима у иностранству. Као најповољнија опција одабрана је Клиника за имунологију у Москви, код др Виктора Александровича Борисова. Нажалост, највећи проблем је како прикупити средства, пошто пут, преглед, прве анализе и боравак у Москви кошта око 5.000 евра, а Лука би већ у јануару требало да буде примљен на клинику јер је ситуација веома хитна.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.080.365 посета
Тренутно на сајту: 715 посетилац(a)