Двери: знамо ли чија је Чипсара? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Двери: знамо ли чија је Чипсара?
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
23.03.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Приликом недавне посете Чачку, премијер је у склопу своје обједињене посете као премијер и кандидат за председника пре изборне конвенције

посетио је и две домаће фирме у Чачку, наводи се у саопштењу Двети.

Саопштење преносимо у целости:

Том приликом обећава и потписује помоћ за, како каже домаћу фабрику, „Чипсару Чачак“. Слика се, како наглашава, са насмејаним радницима (тог дана је радницима, од стране руководства било дозвољено да се смеју), хвалећи ту фабрику као пример успешног пословања.

Председнички кандидат AV у покушају да исправи грешку премијера насталу у претходних пет године владавине СНС-а, где су несебично помагани страни привредници, преко премијера са којим има одличну сарадњу, покуша да бар у председничкој кампањи помогне једну домаћу фирму.

Ми, овом приликом, обавештавамо јавност, премијера и председничког кандидата AV да у Чачку има веома лоше саветнике. Одговорно тврдимо да је ушао у фирму која је школски пример пљачкашке приватизације и предузеће које није домаће а понајмање „чачанска чипсара“.

„Чачанска Чипсара“ је у децембру 2004. године доживела напад у то време, познатог привредног пљачкаша Славише Пурића, који је уз помоћ тадашњег директора на превару (што је на суду доказано) постао власник. Као и многи у то време, одмах креће са кредитним задуживањем фирме (пљачком) и неиспуњавањем обавеза према радницима (дивиденде, социјално и пензионо осигурање).

После шест, по раднике, мучних година са својим руководством, Славиша Пурић, доводи чачанску чипсару до стечаја. Интересантно је, да иако је на тај начин упропастио око тридесетак фирми, на суду му се не суди за организовани криминал. Агонија“Чачанске Чипсаре“ се наставља доласком стечајне мафије, где је чак један стечајни управник смењен због лошег рада, али на крају радници осташе на улици без ичега. Тако руинирана и опљачкана „Чачанска Чипсара“ чека 2012 - ту годину, када обезвређена чека продају било коме.

СНС – кадрови као „нова власт“ налазе епохално решење и чипсара се продаје:

Влатку Барбарићу из Читлука 60%,

Жарку Драгићевићу из Гацка 20% и

„Бонус Београд-у“ 20%.

Минорна средства од милион евра од продаје чипсаре, која од тог тренутка није више чачанска, стечајна мафија полаже у Универзал банку која убрзо иде у стечај тако да радници и повериоци који имају извршне пресуде на дуговања Славише Пурића, као власника према њима бивају поново опљачкани, и све по закону, некад ДОС-а сада СНС-а.

Обавештавамо Вас, господине премијеру и председнички кандидату AV, да у овом тренутку када обећавате помоћ, такозваном „домаћем привреднику“, од те помоћи никакве вајде неће имати ни насмејани радници са којима сте се сликали ни пољопривредници чачанског региона који предају кромпир чипсари, већ следећи власници што и сами можете проверити у АПР – у.

Корисници те помоћи ће бити:

Влатко Барбарић, Хрватска 10%

Добросав Барбарић Хрватска 10%

Матко Дропуљић Хрватска 20%

Ивана Вујичић Хрватска 20%

„Термо Градинг“ Босна и Херцеговина 20%

„Бонус Београд“ 20%

Што се тиче потребе улагања у чипсару, обавештавамо Вас да су нови власници већ пребацили једну линију у Хрватску. Била је то некад богата чачанска фабрика, као и многе друге које су у пљачкашким приватизацијама, уз подршку тадашње власти обезвређене и сада пропадају или нису у нашем власништву.

Ви, не само што немате снаге да се против таквих појава борите већ им се и придружујете тиме што их константно финансијски помажете представљајући у медијима да помажете домаће привреднике.

Као озбиљан премијер и председнички кандидат, дужни сте да окупите довољно стручне људе који ће Вас искрено саветовати да не бисте долазили у овакве ситуације где сте мета аргументоване критике и сумње опозиције, да са намером помажете искључиво стране привреднике а што се тиче домаћих радника и привредника једино добијају критику, чак и увреде да су нерадници.

То што сте на кесици прочитали „Чачански чипс“ то је само реклама који су ти привредници, морали да ураде, јер је то био једини начин да наставе пословање са старим кооперантима који добро памте време квалитета „Чачанске Чипсаре“.

Информативна служба Градске организације Двери у Чачку

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.141.647 посета
Тренутно на сајту: 459 посетилац(a)