Вучић за "Стандард": Не стидим се што сам Балканац 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић за "Стандард": Не стидим се што сам Балканац
Trenutno na sajtu: 474       |       Podeli:
26.03.2017 | 0 коментар(а)



Премијер Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу за бечки "Стандард" да је одлуку о кандидатури на председничким изборима донео

због стабилности земље и региона и наставка реформи.

"Био сам веома задовољан економским успехом, растом и тиме што смо успели да смањимо дефицит и никад не бих променио своју позицију. Али, вероватноћа да би моја партија изгубила изборе би, у супротном, била веома велика", рекао је он.

Тиме би се, како је објаснио, дозволило неким људима да врате ову земљу у прошлост, док би привреда поново доживела пад, а дугови опет порасли.

"Не може човек увек да бира оно што је боље за њега, већ мора да одлучује за будућност земље. Желео сам да осигурам стабилност земље и региона и наставак реформи", нагласио је Вучић.

Говорећи о дијалогу са Приштином, премијер каже да никада не сваљује кривицу на неког другог, али да је косовски парламент одлучио да обустави дијалог.

Осим тога, како је додао, они су желели противно свом уставу да створе војску Косова, желели су да нам незаконито одузму имовину на Косову, почели су да ометају људе који су желели да каче постере из Србије у близини Приштине, припремају нову судску инстанцу само за суђење Србима за стварне и наводне ратне злочине.

"Шта је била наша грешка? Питао сам косовског премијер Ису Мустафу и нисам добио никакав одговор", рекао је српски премијер и додао да је Београд, упркос томе, спреман да разговара са њима.

Он је подсетио да у разговору са немачком канцеларком Ангелом Меркел није критиковао колеге у Приштини, већ је предлагао да се убрза изградња ауто-пута између Ниша и Приштине јер ће то, како каже, спојити људе и омогућти слободан кретање капитала, робе и људи.

На питање како треба да изгледа однос између Косова и Србије за десет година, Вучић каже да би за њега током предизборне кампање најлакше било да каже: "То је наша територија. Водите их (Албанце) у Тирану!".

"Али, ја то нећу рећи. Мислим да су од правних питања важнији ауто-путеви и повезивање међу народима. Кад будемо у стању да разговарамо једни са другима, да се узајамно поштујемо и доводимо албанске пословне људе у Србију и више наших људи у Приштину и Тирану, онда ће бити лакше да се реше друге ствари", рекао је Вучић.

Он је додао да мрзи "велика правна решења", која ништа не решавају.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.450.416 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)