„Србијашуме”: Сеча стабала у Сјеници планска као мера неге и гајења шуме 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
„Србијашуме”: Сеча стабала у Сјеници планска као мера неге и гајења шуме
Trenutno na sajtu: 308       |       Podeli:
02.03.2022 | 0 коментар(а)



Сјеница - Јавно предузеће „Србијашуме” доставило је одговор на допис Гласа

Западне Србије о сечи борове шуме на излетишту у Сјеници.

У одговору стоји да је сеча шуме на поменутом излетишту планска и предвиђена Планом сече за 2022. годину. Сечу врши уговарач чија је понуда оцењена као најповољнија у поступку Јавне набавке услуга на пословима коришћења шума за 2022. годину.

Сеча се врши као мера неге и гајења шума, с обзиром на то да се ради о проредној сечи и самим тим се уклањају само она стабла која су преко пожељне бројности за дату површину, а све како би преостала стабла могла да врше несметан раст и развој. Пошумљавање овог простора биће извршено уколико за то буде потребе, а све у оквиру струке, наводи се у одговору ЈП „Србијашуме”.

Иначе, мештани Сјенице јуче су се успротивили овој сечи шуме, тврдећи да је тај поступак осакатио ово популарно излетиште.

Фото: Приватна архива

Према речима Жељка Вранића, становника Сјенице, ова шума је посађена давне 1928. године и у њеном сађењу су учествовали њихови дедови и очеви, али је и свака наредна генерација дала део себе. Шума је тако унакажена и проређена и никада неће бити као некада, чиме су се Сјеничаци дичили.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SJENICA SRBIJASUME SECA IZLETISTE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.106.790 посета
Тренутно на сајту: 309 посетилац(a)