Купина обилно родила - нико не бере 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Купина обилно родила - нико не бере
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
01.08.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево - Купина која се у Ваљеву гаји на скоро хиљаду хектара ове године је донела богат род, па су крупни и сочни

плодови овог воћа обећавали и добру зараду произвођачима. Нажалост, обилан род им није донео радост. За килограм купине им се нуди око 20 динара, што је знатно мање него протеклих година.

На тај начин се понавља слика из тек завршене бербе малине која је плаћана од 60 до 100 динара по килограму и то је за већину произвођача била не економска цена. До овакве цене малине, сада и купине није дошло због тога што у производњи нису примењене одговарајуће агрономије, већ због тога што током бербе дошло и до обилних киша које су умањиле квалитет рода. Због тога већ неколико дана скоро нико не улази у засаде купине да би обрао дозреле плодове, због чега ће огромне количине купине пропасти, јер се, како тврде произвођачи из планинског села Ставе где се од 400 домаћинстава 350 њих бави производњом овог воћа, берба не исплати јер не могу да се покрију трошкови бербе, а камоли да се нешто и заради.

ГЗС / Ј. Стојић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.726.897 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)