Недељковић: Страни инвеститори заинтересовани за улагање у Ариље 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Недељковић: Страни инвеститори заинтересовани за улагање у Ариље
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
13.05.2019 | 0 коментар(а)



Ариље - Делегације из Словеније, Јапана и Италије посетиле су Општину Ариље. Веома су заинтересоване за улагања,
Председник Општине Ариље Милош Недељковић, фото: РИНА

а најинтересантније су им локације хотела „Млинарев сан” као и Спортски центар, рекао је за агенцију РИНА председник Општине Ариље Милош Недељковић.

„У плану нам је реконструкција трга, за коју, према пројекту је потребно од 15 до 20 милиона. Пројектантима смо предложили да раде не по нашем буџету, јер онда не бисмо могли да урадимо ништа, већ да буде леп и за понос”, каже Недељковић.

Инвеститори су заинтересовани и за улагање у сточарство.

„У ариљском крају веома мали број људи се бави овом пољопривредном граном. Само у Бјелуши и Крушчици имају домаћинства која држе краве, док је мало повољнија ситуација са овцама. Међутим потребно је да се развијају фарме, јер су неопходне веће количине производа, што данашњи произвођачи не могу да обезбеде иако имају поруџбине”, наводи Недељковић додајући да локална самоуправа не може да издвоји већа средства за подстицај пољопривреде.

Према његовим речима ових дана обезбедили су новац за уређење једног дела речног корита Моравице.

„Пројекат је урађен пре 10 година за радове у вредности 15 милиона евра. Пошто немамо та средства, покушавамо да барем урадимо део, пар километара јер је то од великог значаја за села Миросаљце, Латвице, Церову, Вирову, Драгојевац и друга. Измењен пројекат смо послали министарству и надамо се да ће за то издвојити од 2 до 3 милиона евра како би урадили оно што смо замислили”, истиче Недељковић.

Такође, насеље Вране у Ариљу добиће нов мост у вредности од 80 милиона динара које употпуности финансира министартво. Пројекат је урађен, а ових дана се чека и промена урбанистичког плана како би се са радовима почело почетком лета.

Иначе, завршен је и мост у Радошеву где се чека на пријем радова.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.532 посета
Тренутно на сајту: 361 посетилац(a)