Нови погон шпанске Рефисе у Прибоју 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Нови погон шпанске Рефисе у Прибоју
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
26.03.2017 | 0 коментар(а)



Прибој - Министар привреде Горан Кнежевић отворио је данас у Прибоју нови погон шпанске компаније "Рефиса", оценивши да је довођење инвеститора

у тај град велики задатак Владе Србије и локалне самоуправе.

"Задатак сваке одговорне власти јесте да решава проблеме грађана, а највећи проблем нашег друштва, дакле и Прибоја јесте незапосленост. Влада се мушки ухватила у коштац са том пошасти и већ имамо прве резултате", рекао је Кнежевић на отварању компаније која се бави производњом полиестерских компоненти за уградњу у железницу и метрое.

Уз опаску да не треба држава да запошљава људе већ да је њен задатак да створи повољан пословни амбијент и уради део инфраструктуре, Кнежевић је поручио инвеститорима да је њихов посао да отварају нова радна места.

Фото: Глас западне Србије/Горан Рековић

"Овде у Прибоју имамо један савршени пример те симбиозе између државе и локалне самоуправе и инвеститора. Дакле, много је једноставније у једној Суботици, Руми или на неком другом месту које има уређену комуналну инфраструктуру довести инвеститора. А овде довести, у Прибој, јесте велики потез, велики задатак и велики циљ. Као што сте видели, ево почело је", рекао је Кнежевић на отварању компаније која сада запошљава 20 радника, а до краја године у плану је још 50.

Он је изразио велику захвалност тиму премијера Александра Вучића и локалној самоуправи који су реализовали задатак формирања Слободне зоне и стварања предуслова за привлачење инвеститора у овом граду, али и инвеститорима који су смогли храбрости да ту улажу.

"Из њихових речи видим да планирају даље да се шире и ја очекујем да ова Слободна зона у Прибоју, која је укључена у ових 14 слободних зона у Србији у којима ради преко 20.000 људи, постигне добре резултате и и да ћемо тиме остварити наш циљ - да наши грађани живе боље и квалитетније", поручио је Кнежевић.

Кад је реч о ситуацију у Фабрици аутомобила Прибој (ФАП), Кнежевић каже да решавање проблема у тој фабрици "иде својим путем" и да очекује бољу будућност за ФАП.

Фото: Глас западне Србије/Горан Рековић

"Очекујемо да крајем априла буде правоснажан УППР, након тога очекујемо да Министарство одбране преузме управљање ФАП-ом, имају већ уговорене одређене послове. Председник Владе је дао задатак, пре свега нама министрима да покушамо да нађемо што више посла за ФАП и ми то већ радимо", рекао је он.

Шпанска "Рефиса" је први инвеститор у Слободној зони Прибој, формираној на простору једног некадашњег погона ФАП-а. У наредним месецима очекује се да буду завршени преговори са још неколико иностраних компанија које у наредним годинама намеравају да запосле неколико стотина радника.

Фото: Глас западне Србије/Горан Рековић

Церемонији отварања, осим представника шпанске компаније, присуствовали су и челници прибојске локалне самоуправе, народни посланик Крсто Јањушевић, некадашњи министар правде Никола Селаковић и саветник премијера Србије Јерг Хескенс.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић, у знак захвалности за све што је учинио за економски развој Прибоја, уручио је Хескенсу плакету "Заслужни грађанин општине".

Глас западне Србије/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.762.113 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)