Посета представника Министарства грађевинарства 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Посета представника Министарства грађевинарства
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
22.02.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У кабинету председника општине Горњи Милановац одржан је састанак председника општине Дејана Ковачевића се Миланом Ракићем,

саветником потпредседнице Владе Републике Србије Зоране Михајловић и помоћницом министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Даринком Ђуран, саопштено је из кабинета председника општине.

Две теме су доминирале састанком, а то су процес озакоњења нелегално изграђених објеката и изградња приступне саобраћајнице за ауто-пут Љиг – Прељина.

„Данас смо имали један радни састанак са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Разговарали смо о озакоњењу нелегално изграђених објеката и изградњи приступне саобраћајнице за ауто-пут Љиг - Прељина. О озакоњењу ће више говорити моји данашњи гости, а ја бих рекао пар речи о приступној саобраћајници. Општина Горњи Милановац је добила позитивне сигнале од Министарства по питању приступне саобраћајнице и ми ћемо у наредном периоду ући у решавање овог питања по једној, надам се, убрзаној процедури. Ми смо јуче на седници Скупштине општине донели Одлуку о промени Генералног урбанистичког плана и увођењу трасе приступне саобраћајнице у њега. Преостаје да у наредном периоду испоштујемо све законске процедуре како би могли да урадимо и План детаљне регулације и да трасу која је Идејним решењем предвиђена укључимо у тај План. Када то завршимо остаје нам да урадимо пројектну документацију и само изузимање земљишта на траси, а у томе очекујемо пуну подршку Министарства, што смо начелно на овом састанку и договорили“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.

„Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре данас има изузетно задовољство да је у Горњем Милановцу. Повод је позитиван и оно што је циљ самог Министарства је окончање поступка пописа нелегално изграђених објеката. Горњи Милановац је међу оним општинама и градовима који су пописали скоро све објекте, овде у Милановцу преко 12 хиљада, очекујемо још 2000 објеката за које смо се данас договорили како да попишемо. Тако да је Горњи Милановац успео да изврши своје законом прописане обавезе. То је јако битно за ову јединицу локалне самоуправе, јер је након пописа наредни корак доношење решења о озакоњењу а новац од такси ће се слити у буџет општине. Битно је да упишемо у земљишне књиге све оно што је грађено у претходном периоду на територији Србије. Договорено је да Министарство и општина Горњи Милановац започну активну сарадњу на доношењу решења о озакоњењу. Договорили смо квоту од 15 решења дневно, да би се све озаконило у наредне три године. Примарни циљ је да озаконимо стамбене објекте где људи живе али и оно што су пословни и комерцијални објекти. Горњем Милановцу је одобрено да запосли 10 људи на пословима озакоњења, што је и учињено“, рекла је помоћница министра Даринка Ђуран.

Посебна тема састанка били су објекти који се налазе у околини касарне у Луњевици. Договорено је да представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре организују састанак са представницима Министарства одбране и осталим релевантним институцијама како би се нашло целовито решење за овакве случајеве на територији читаве Србије.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.223 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)