врста воћака као и могућност додавања вредности производу кроз прераду“ који реализује Институт за воћарство Чачак у суорганизацији са Прехрамбено угоститељском школом Чачак и ПССС Чачак и Краљево, а финансира Министарство пољопривреде, шумарстава и водопривреде Републике Србије, одржаће се 20. септембра 2019. године у Прехрамбено угоститељској школи у Чачку, са почетком у 11 сати. Предавања ће бити из области технологије прераде плодова јагодастог воћа у циљу добијања производа са додатном вредношћу.
У оквиру едукције одржаће се два предавања: Прерада воћа ‒ предавач др Олга Митровић и прерада јагодастог воћа у алкохолна пића ‒ предавач др Бранко Поповић
Након предавања биће одржана дискусија о значају прераде плодова јагодастих врста воћака у циљу добијања производа и додавања вредности производу кроз прераду, а тиме и повећање конкурентноси и економичности производње.
Организатори позивају све заинтересоване дa присуствују предавањима.
ГЗС