Протест „1 од 5 милиона” одржан први пут у Новој Вароши 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Протест „1 од 5 милиона” одржан први пут у Новој Вароши
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
18.03.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Протест грађана „1 од 5 милиона”, одржан први пут вечерас, у Новој Вароши окупио је неколико стотина грађана.
Нова Варош је стоти град у Србији у којем су се одржали протести грађана, фото: ГЗС

Пристуним грађанима обратила се професорка српског језика Гордана Боранијашевић која је рекла да је поносна што је вечерас свако од присутних један од пет милиона.
„Цео психолошки портрет вође у земљи Страдији стао је у једну његову реченицу `

Професорка српског језика Гордана Боранијашевић

и да вас изађе пет милиона ништа вам нећу испунити`. Али десетине хиљада људи од студената до пензионера рекли су, не ропству, уставши у одбрану елементарне слободе, слободе мишљења, говора, дисања и делања. И као са античких тргова са инпровизованих бина од Суботица, Врања и Куршумлије већ четврти месец мењају се најумнији људи овог народа, професори, писци, новинари, уметници. Свака земља би се поносила професором Чупићем, Синишом Ковачевићем, академиком Теодоровићем. Они су оно велико добро, што нам се десило у великом злу. Чињеница је да у Србији има толико лепоте , памети, истине, правде и храбрости. Ми знамо свој пут, пут богочовека и страх нам неће заледити груди. Милион је разлога за ову народну буну а ни један против. Златарски крај увек је био слободарски, пут светлих гробова на челу са војводом Бојовићем. Зато падај сило и неправдо остани Србијо”, казала је Боранијашевић.

Професор Грађевинског факултета Драгослав Шумарац честитао је придошлицама на храбрости да се ова власт промени.

Професор Грађевинског факултета Драгослав Шумарац

„Ви сте стоти град који се окренуо против ове диктатуре Александра Вучића. Сада више нема одустајања морамо ово да доведемо до краја. Држава нам не постоји, институције система не постоје, независни медији су у траговима и једва састављају крај са крајем. Универзитет је умртвљен, партијска књижица СНС је замена за знање за поштење и морал. Ови протести желе да покажу да и сутра када се промени власт знање и морал мора да се уведе у политику”, истакао је Шумарац.
Лидер Двери и један од оснивача Свеза за Србију Бошко Обрадовић вечерас је присуствовао протесту грађана у Новој Вароши рекавши да није случајно да је баш овај град стоти који је устао против издајничке власти.

Лидер Двери и један од оснивача Свеза за Србију Бошко Обрадовић

„Ви сте најхрабрији део онај који неће више да ћути и да трпи и ви се никога не плашите. Показујете да је устала читава Србији и да нема назад док је Вучић на власти. Нисам ја никакав јунак ових дана ја сам само један од пет милиона који ће ускоро изаћи на улице да видимо крај овоме режиму. Прави јунак је ваш суграђанин Александар Јовановић који је био са мном заједно у згради РТС и који је ту ноћ ухапшен. Јунаци су сви они који су месецима трпели притиске СНС, да се сруши једна од ретких власти опозиције на републичком нивоу негде у Србији, а то је она која је овде успостављена када смо срушили власт СНС. Свака част онима који се нису продали, који су истрпели све притиске и издржали да остану честити и поштени за разлику од оних који су продали опозицију и тадашњу власт и прешли на страну СНС”, навео је Обрадовић.

Он је додао да ће се борити за забрану бављења политиком, онима који су се огрешили о закон као и политичким прелетачима који су издали свој народ.
„Дошао сам овде посебно да вам донесем добре вести, пре свега види се светло на крају тунела после седам година под Вучићевом диктатуром. Ујединила се опозција у Србији и кренули смо у протесте против ове власти и нема назад ни предаје и повлачења. Најпре се ујединио Савез за Србију, десет различитих организација без обзира на политичке разлике, због једног циља који нам је заједнички а и вама, а то је да зауставимо одлазак наше деце из Нове Вароши у иностранство”, рекао је Обрадовић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


protes nova varos

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.477.186 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)