Ален Смаилагић потписао за Голден Стејт, две године загарантоване 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ален Смаилагић потписао за Голден Стејт, две године загарантоване
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
22.07.2019 | 0 коментар(а)



Нова српска НБА звезда је Ален Смаилагић, који је изабран од стране Голден Стејт Вориорса (Окленд Калифорнија) као 39. пик на драфту,

и који је потписао четворогодишњим уговором са новим тимом.

После летње лиге, на којој је наступао, изазвао је велику пажњу, па је так на сајту Г лиге објашњено како је дошао у Америку.

„Коцкали су се са њим, али су морали да знају да постоји нешто посебно у његовој игри. Он је тада изабран као четврти пик на драфту, што је указивало на то да је он један од најталентованијих играча”, наводи се на сајут Г-лиге.

Медији у Америци често пореде момка из Србије са Николом Јокићем. Такођем додају да је Ален играњем у Санта Крузу увидео систем Вориорса.

„У развојном тиму се упознао са културом франшизе и прилагодио се начину игре. Голден Стејт и Санта Круз веома блиско сарађују и покушавају да заједно "направе" играче који би у неком моменту могли да допринесу у НБА лиги. Са тим стварима на уму, Смаилагић је показао да има потенцијал и за свега нешто више од 17 минута по утакмици је уписивао 9,1 поен уз четири скока”, додаје се.

Како се наводи, Смаилагић је за кратко време направио велики напредак.

„Упркос томе, Голден Стејт је морао да трејдује са Пеликансима да би добио права на њега, али је јасно да се инвестиција исплаћује, с обзиром на то да је Смаилагић у одличном стању, зна како треба играти у Вориорсима и налази се под командом тренера са којима је већ развио однос поверења. Смаилагић има много разноврсности у својој игри, а статистика коју бележи у Летњој лиги је само врх леденог брега”, истиче се.

Иначе, Ален Смаилагић рођен је у Београду, али његови су пореклом из Тутина.

ГЗС / Телеграф




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.359.260 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)