Пријављивање грађана и туриста за Дринску регату су у току 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пријављивање грађана и туриста за Дринску регату су у току
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
20.06.2018 | 0 коментар(а)



Љубовија - Пријављивање грађана за најдужу регату на Балкану, Дринску регату, су у току, а припреме за ову манифестацију су већ завршене.

Дринска регата Љубовија 2018 одржаће се 14. јула и очекује се више од 10.000 учесника из земље, региона и света и преко 1.000 пнеуматских возила.
„За све који би желели да доживе незаборавно искуство – пловидбу дугу 40 км најлепшим делом тока реке Дрине, још увек постоји места, али потребно је да пожуре јер се капацитети пловила и смештаја већ попуњавају”, изјавила је Слађана Грујучић, директор ТО Љубовија, “Један од највећих природних и туристичких потенцијала Србије, река Дрина, привлачи туристе са целог Балкана, Европе али и далеких дестинација Јапана и Кине, који ће заједно, 14. јула уживати у сплаварењу.“

Пловни пут регате организован је најлепшом путањом реке Дрине, која почиње од Рогачице, где је старт регате, до крајњег циља у Љубовији. Посетиоци Дринске регате уживаће у различитим културно – забавним садржајима и спортским дешавањима на реци. Дринску регату већ 18. годину за редом, организују Општина Љубовија и Туристичка организација Општине Љубовија. Пионири су се први пут спустили низ реку 2001, када је Дринска регата бројала свега неколицину мештана и пар пловила, да би данас она постала туристички бренд Србије и заштитни знак Љубовије.

Могућност да се пријаве и рентирају пнеуматскa возила имају сви домаћи грађани и туристи, а потребно је на време обратити се Туристичкој организацији Љубовија која је уз Општину Љубовија организатор манифестације.

Сви заинтресовани грађани који имају своја гумена пловила, могу се пријавити за учешће на регати у општини Љубовија 15 минута до почетке трке. Неопходно је да су пловила регистрована и да возачи поседују одговарајући дозволу.

Туристичка организација општине Љубовија је основана са циљем валоризације, очувања и заштите туристичких вредности и унапређења и развоја туризма на територији општине Љубовија. У циљу подизања нивоа квалитета туристичких садржаја, организују туристичке информативно-промотивне делатности, различите манифестације, промоције и унапређења туризма у општини, учешће у разради и спровођењу локалне туристичке политике, унапређују услове и обезбеђују квалитетан боравак туриста у Љубовији.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.863 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)