Почела реализација програма смањења незапослености теже запошљивих група жена 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почела реализација програма смањења незапослености теже запошљивих група жена
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
14.09.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Удружење Нова визија у сарадњи са Туристичком организацијом, Одељењем за пољопривреду и локални економски развој

општине Пријепоље и фирмом Кројач доо из Београда започело је реализацију „Програма смањења незапослености теже запошљивих група жена у пријепољској општини“ који подржава Фондација за отворено друштво. Кроз едукацију (теоријски и практичан рад) као и доделу опреме и материјала за самостално започињање бизниса 15 незапослених жена биће обухваћено програмом обуке за предузетништво, пласман и израду декоративних предмета.

Значајан сегмент програма је и повећење капацитета локалне самоуправе пријепољске општине кроз обуке и подршку у области пружања услуга незапосленим женама и осталим теже запошљивим и рањивим категоријама становништва ради повећања запошљавања и самозапошљавања.

„Програма смањења незапослености теже запошљивих група жена у пријепољској општини“ одговара на потребе незапослених жена из категорије теже запошљивих лица и омогућава њихову већу интеграцију у локалну заједницу. Незапосленост, сиромаштво, слаба образованост и маргинализација могу се превазићи кроз развој њихових компентенција, пословних вештина, подстицање предузетништва и јачање јединица локалне самоуправе да препознају њихове проблеме и развију механизме за превазилажење и лакше запошљавање теже запошљивих лица.

Програм промоције предузетништва и самозапошљавања спроводи Удружење Нова визија Пријепоље у сарадњи са Туристичком организацијом Пријепоље, Одељењем за пољопривреду и локални економски развој општине Пријепоље и фирмом Кројач доо из Београда, уз подршку Фондације за отворено друштво.

Овим путем Удружење Нова визија позива све заинтересоване припаднице женског пола из пријепољске општине које припадају категорији теже запошљивих лица да се пријаве за учешће у Програму.

Општи циљ Програма јесте подстицај развоја предузетништва кроз обједињену подршку за оснивање нових привредних субјеката. На тај начин би се створили услови за креирање одрживог раста и запошљавања.

Програм се састоји из две компоненте:

Програм обуке циљне групе за предузетништво, пласман и израду сувенира и декоративних предмета, додела опреме и репро материјала
Оснаживање жена и јачање капацитета представника локалне самоуправе и других релевантних актера кроз учешће у изради развојних докумената и обуку за спровођење мера успешне политике запошљавања
Начин пријављивања и рок за подношење пријава

Кандидаткиње које желе да сазнају више информација о програму, предвиђеним активностима, критеријумима за пријављивање И временском плану могу то учинити слањем контакт података (име И презиме, број телефона, мејл) електронском поштом на адресу vizija1@eunet.rs најкасније до 20. септембра 2021.

О резултатима јавног позива, даљим активностима, све пријављење кандидаткиње биће обавештене 24. септембра 2021.

 

 

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pp media

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.600 посета
Тренутно на сајту: 507 посетилац(a)