Здравство Чачка под једним кровом, Пајовић најозбиљнији кандидат за директора Здравственог центра 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Здравство Чачка под једним кровом, Пајовић најозбиљнији кандидат за директора Здравственог центра
Trenutno na sajtu: 591       |       Podeli:
29.03.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Здравствени центар у Чачку растурен је почетком 2007. године и подељен на Дом здравља и Болницу.
Општа болница у Чачку, фото: РИНА

Међутим, на основу новог плана здравствене мреже поново ће бити обједињен. Наиме, план је био готов још прошле године али ковид је све одложио. Новом уредбом Владе Србије тај посао требао је да буде завршен пре десет дана, тачније 19. марта, али рок је продужен због епидемије на још месец.

Под истом руководећом палицом наћи ће се Дом здравља Чачак и Општа болница у овом граду. Међутим, готово је извесно да ће се припојити и лучанско здраство, док је за сада неизвесно шта ће бити са ивањичком Болницом и Домом здравља који су раније припадали овом Центру.

Занимљиво је да је након раздвајања Здравственог центра из ко зна којих разлога настао прави галиматијас у здравству који је разрешен тек 3. јуна када је раздвојено особље и урађен само привремени деобни биланс. Тако се у оквиру чачанског Дома здравља нашло 452 радника док је остатак припао Општој болници.Тај поступак све до 2012. године предводио је Момчило Спасић из Г17 плус. Последњи директор Здраственог центра био је др Раде Милошевић који је касније прешао на место првог човека Опште болнице.

Међутим, очигледна је потреба да здраство буде обједињено и никоме није јасно зашто се уопште и делило, односно коме је одговарало да се исцепка на домове здравља и болнице.

др Александар Пајовић, директор Дома здравља у Чачку

Предлог обједињавања сигурно ће се наћи у локалном парламенту Чачка који би могао да изгласа исто онако као што је тадашњи гласао о разједињењу.
Ко ће бити на челу новог реконструисаног, остаје да се види. Најозбиљнији кандидат за сада је др Александар Пајовић, садашњи директор Дома здравља у Чачку.

„Када је Пајовић у питању мислим да се ради о једном од најспособнијих руководилаца којег тренутно познајем. Оно што је он учинио у овој пандемији и како је организовао ток вакцинације, чак и тамо где није била његова обавеза, јесте за сваку похвалу. Он уме да руководи а то је у здравству веома важно, поготову у оваквим ситуацијама” каже др Михаило Луковић, веома цењен чачански лекар и шеф Тима за праћење вируса корона.

Наравно, вероватно ће за то важно руководеће место бити још кандидата, али локалне власти ваљда неће пасти у искушење да уместо доказаних бира политичке постављенике, што се бар до сада увек показало као велика грешка.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dom zdravlja aco pajovic bolnica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.098.353 посета
Тренутно на сајту: 591 посетилац(a)