Свака част директоре: Овакве награде нико није исплатио својим радницима 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Свака част директоре: Овакве награде нико није исплатио својим радницима
Trenutno na sajtu: 288       |       Podeli:
15.05.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - До сада у Западној Србији нису забележене награде у износима какве су примили радници фабрике „Милан Благојевић - Наменска” у Лучанима.
Генерални директор „МБ - Наменска” Радош Миловановић: , фото: РИНА

Па су ових дана када се слави 70 година овог предузећа отишли кући пуних новчаника. Тако на пример, сваком јубиларцу за 10, 15, 20, 25, 30 и 40 година проведених у овој фабрици исплаћено је 5.000 по години радног стажа. За 10 година раднику на текући рачун уплаћено је 50.000, а онима са 40 округло 200.000, док је свим запосленима линеарно уплаћено 50.000 динара. Проста рачуница говори да су се поједини радници ових дана баш опарили.

Станоје Станишић каже да је у овој фабрици провео 40 година и да за то време има само шест дана боловања. Веома је задовољан оним што је данас, поводом седам деценија фабрике у којој је провео читав радни век, доживео а посебно га је дирнуло поштовање које му је указао менаџмент.

Станоје Станишић, 40 година проведених у „МБ - Наменска”

„Пословођа сам једног одељења у барутани, памтим и лоше и добре дане. Памтим када смо се грчевито борили да опстанемо на тржишту када није било посла, време инфлације, бомбардовања, али и успона предузећа и највећи развој од 2001. године. Ове генерације које су дошле пре пар година треба Богу да захвале што су дошле у ову фабрику, где имају сигурну егзистенцију и будућност. Свега овога не би било да Радош Миловановић није на челу, кога знам много година и он је за мене институција. Ја сам дао један живот фабрици, а она је мени дала све што сам стекао”, казао је за агенцију РИНА Станишић.

Гренерални директор „МБ - Наменска” Радош Миловановић рекао је да су наградили људи јер су они то заслужили.
„ Драго ми је што су сви радници на овај дан добили новчане награде али морам да кажем да је сваки динар који су добили дебело заслужен, а ја додајем, и зарађен јер смо тај новац зарадили у фабрици коју смо заједнички препородили. Дигли смо је из пепела и сада са правом кажем да је данас једна лепотица, на коју смо сви поносни” , истакао је Миловановић у изјави за агенцију РИНА.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


m b namenska lucan rados milovanovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.791.225 посета
Тренутно на сајту: 288 посетилац(a)