Гојковић: Сва деца у Србији да имају једнаке услове за одрастање 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Гојковић: Сва деца у Србији да имају једнаке услове за одрастање
Trenutno na sajtu: 592       |       Podeli:
02.12.2016 | 0 коментар(а)



Чачак/Горња Трепча - Сва деца у Србији, било да живе у граду или на селу, морају да имају једнаке услове за одрастање и школовање, изјавила је данас председница Скупштине Србије Маја Гојковић.



Гојковић, која је уједно и председница Одбора за права детета је посетила издвојено одељење Основне школе "22 децембар" у селу Горња Трепча код Чачка.

"Посетом овој школи желела сам да скренем пажњу на сеоске школе у Србији, посебно у планинским пределима. Сва деца морају да имају једнаке услове да се школују како би имали и једнаке услове за будућност, јер ће сигурно постати вредни људи, који ће допринети да Србија буде добро место за живот“, рекла је Гојковић.

Она је указала да приоритет мора да буде улагање додатних напора како би се побољшали услови школовања деце на селу и истакла да је зато важно што је Влада Србије кренула у реновирање школа у Србији.

Гојковић је изразила задовољство што школа у Горњој Трепчи сада има и бољу опрему за рад ученика, нове клупе и санитарни чвор, како би ђаци могли да уче и одрастају у бољим условима.

Председница парламента је захвалила организацији "Women and Health Allinace – WAHA International", која је препознала знацај подршке деци у сеоским школама, и која је обезбедила донацију од 160 школских ранчева и прибора за децу.

Фото: Глас западне Србије

Након што је ученицима основне школе са представницима те организације уручила поклоне, Гојковић је најавила и наставак сарадње са "ВАХА", где ће фокус бити помоћ и подршка деци и женама оболелим од рака.

Регионални координатор организације Милош Бабић, рекао је да је организација "ВАХА" присутна у Србији нешто више од годину дана и да је активности започела током мигрантске кризе, али да је своју делатност проширила и на подршку грађанима Србије, пре свега деци и женама.

"Мисија наше организације је подршка женама и деци, здравствена и социјална и наишли смо на отворена врата државних органа и уз њихову помоћ и заједничку инцијативу спроводимо активности“, рекао је Бабић, који је навео да је данашња донација обезбеђена и уз подршку компаније "Етихад Ервејз".

Глас западне Србије

Фото: Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.163.258 посета
Тренутно на сајту: 593 посетилац(a)