Хуманитарна акција за „Нађин први корак”: Девојчици недостаје још 35 000 евра за одлазак на операцију 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Хуманитарна акција за „Нађин први корак”: Девојчици недостаје још 35 000 евра за одлазак на операцију
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
04.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Мала Нађа Ђеровић из чачанског села Горња Горевница је превремено рођена, у 30-ој недељи,



одмах по рођењу пребачена је на Институт за неонатологију у Београду, где је провела 72 дана, након чега је имала контроле, међутим, иако интелектуално очувана, примећена су одређена кашњења. У осамнаестом месецу живота, дијагностификована јој је церебрална парализа.

„Када смо се суочили са дијагнозом, кренула је борба у тражењу решења, а с обзиром на то да церебрална парализа представља стање које траје, на самом старту нисмо ни знали са чиме се суочавамо. Водили смо рачуна да негде не погрешимо, што је могуће да је и дошло до неке грешке кроз наше истраживање. Међутим, ми смо желели најбоље за њу, првенствено нам је било битно да дођемо до центара који су стручни да помогну Нађи у њеном развоју и да из ње извучемо максимум”, каже мама Милица Ђеровић за ПЗС.

Анђела Ђеровић Фото: ГЗС

Оно што се радило четири и по године су физикалне терапије, она је имала и операцију фибротомије, што је све дало неке резултате, али њен проблем је такав да вежбе нису могле да ураде много. Предлог докторке и идеја њених родитеља била је да се покуша лечење у Америци за које су и аплицирали.

„Мишљење доктора је да би Нађа могла још да напредује, али да морамо да сачекамо још неки период, тако да смо ми ту годину посветили физикалним терапијама, то је оно што она мора да има, што није везано за операције. Пре месец и по дана ушли смо поново у процедуру, аплицирали смо и пре три дана стигао нам је одговор да је она кандидат за СДР.

„Операција би требало да буде у Америци, у Сант Луису, након СДР операције, после две недеље следи још једна, која би била ортопедска, па опоравак у тој земљи три недеље”, истакла је Нађина мама.

Иначе, акција „За Нађин први корак” траје годину и по дана, скупљена су одређена новчана средства, али та средства нису довољна за целокупан период њеног лечења. Укупно је потребно 130 000 евра, али оно што је хитно јесте 35 000 евра који недостају за операцију, као и за прве две терапије након првог хируршког захвата на које мора да оде и тај рок је до 01. септембра који би требало да се испоштује како би се операцијај могла заказати.

 


ПЗС/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NADJA CEREBRALNA PARALITA HUMANITARNA AKCIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.111.988 посета
Тренутно на сајту: 459 посетилац(a)