Црква Лазарица ускоро потпуно осликана 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Црква Лазарица ускоро потпуно осликана
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
19.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Настављањем осликавања и планираним завршетком осликавања припрате, овог

месеца приводи се крају комплетно осликавање храма и за неколико дана биће заокружена целина осликавања храма Св. кнеза Лазара.

Остаје да се идуће године ураде фреске на галерији и да се тиме заврши комплет уређење унутрашњег дела храма, на славу Господа, Пресвете Богородице и свих Светитеља приказаних у љубићком храму.

Све то, урађено је несебичним прилозима верника, који долазе у љубићку цркву и који су и у ова тешка времена одвојили део својих средстава, да кроз прилог за фреску, измоле светитеља за кога су дали прилог, да измоли Господа за благодарност и свако добро у овим смутним временима.

Све фреске у храму на Љубићу осликао је др Горан Јовић из Београда, професор на факултету ликовне уметности у Београду. Фреске су рађене у фреско техници, на „живом“ малтеру, користећи и чувену византијску плаву природну боју.

Иначе, у цркви Лазарици на скромно и свечано отворена је продавница свећа и друге црквене робе. Продавница је малих габарита и привременог је карактера, а измештена је из цркве због осликавања припрате.

Сајт цркве Лазарице / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.945 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)