Тадић: Битка у опозицији ће се претворити у борбу за боље место на Титанику 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Тадић: Битка у опозицији ће се претворити у борбу за боље место на Титанику
Trenutno na sajtu: 254       |       Podeli:
08.09.2017 | 0 коментар(а)



Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је да само уједињена опозиција

може да смени власт Александра Вучића, али да пројекат уједињења опозиције против актуелног режима не сме да буде пројект јачања или укрупњавања било које појединачне странке.

"Ако је данас једини начин да се смени Вучић уједињавање опозиције, онда логично сви који свесно или несвесно раде против тог уједињења раде за Вучића. Сви они који углас са Вучићем нападају бившу власт или друге опозиционаре, такође то чине. Сви којима је првенствена амбиција самопромовисање и ускостраначки интерес и који се воде сујетом, без увида у реалност, такође несвесно помажу Вучићу", рекао је Тадић за "Недељник".

Он је казао да се победа над Вучићем неће десити док год се води борба за победу унутар опозиције.

"Таква борба се увек претвори у борбу за боље место на политичком Титанику, што смо, нажалост, имали прилике да видимо на свим изборима од 2012. године", рекао је Тадић који је бивши председник Србије.

Према његовим речима, постоје они који раде свесно за Вучића и у договору са њим, али и они који то раде несвесно.

"Шешељ, на пример није у власти, али је ипак веран Вучићев политички партнер и као припадник опозиције заступа уместо њега онај радикалски део њихове заједничке прошлости... Много већу штету опозицији наносе они који несвесно помажу Вучићу. Опозициони лидери попут Шешеља су огољени у својој улози, па самим тим и немају потребан опозициони кредибилитет. Међутим, они који имају такав кредибилитет су далеко опаснији", рекао је Тадић.

Он је додао и да данас на опозиционој сцени постоје и они који "свесно раде за Вучића, а издају се за опозицију", због чега је, према његовим речима, потпуно неумесно да Чедомир Јовановић дели лекције опозицији.

"Сви ми имамо разумевања за његову позицију, јер знамо у којој ситуацији се налази. Међутим, невероватно је да он дели политичке и моралне лекције остатку опозиције и онима који нису бирали да своје проблеме решавају повијајући се пред Вучићем и газећи своја предизборна обећања", рекао је Тадић.

Председник СДС-а је додао да лидер покрета Доста је било Саша Радуловић дели лекције опозицији, а заборавља да је до јуче био Вучићев министар и гласао за његову политику.

Говорећи о предстојећим изборима са Скупштину града Београда, Тадић је рекао да би једна колона свакако требало да буду проевропске грађанске странке које не желе сарадњу са Вучићем ни на једном нивоу и ни по коју цену.

"Остале колоне нису битне за будућност Србије, јер њихов резултат може да користи смао Вучићу. Из тога бих издвојио колону коју би предводиле Двери. Са Дверима не делимо исту политику да бисмо били у истој колони, али та странка показује јасан опозициони став и могу да покупе гласове дела бирачког тела на који ми немамо никакав утицај", казао је Тадић.

Извор: Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.795.052 посета
Тренутно на сајту: 255 посетилац(a)