Две медаље за бициклисте Борца на првенству Србије у цикло - кросу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Две медаље за бициклисте Борца на првенству Србије у цикло - кросу
Trenutno na sajtu: 751       |       Podeli:
27.02.2019 | 0 коментар(а)



На Првенству Србије у цикло кросу, које је одржано протеклог викенда на Сребрном језеру, мастерс Бојан Васовић

освојио прво место, а млађи кадет Бошко Величић треће место.

Цикло крос је бициклистичка дисциплина која се упражњава у зимским месецима да би се премостио вакум између две сезоне на друму. Веома технички захтевна и атрактивна дисциплина која се одржава на кружној стази која има елементе препрека, трчања и вожње бицикла, а захтева и специјалне бицикле, тако да у Србији није нарочито популарна, али у задње време одржава се све више трка. Овогодишње првенство Србије требало је да се одржи крајем јануара месеца, али због великог снега у том периоду померено је за крај фебруара и одржано је 24.02.2019.године на Сребрном језеру.

Бојан Васовић на победничком постољу

Бициклисти Борца наступили су само са тројицом такмичара у млађим категоријама и једним најстаријим такмичарем у категорији мастерс. У категорији млађих кадета, који су возили до 20 минута, Бошко Величић освојио је треће место. Он је у задњем кругу преузео вођство, али на делу стазе који је био са великим блатомнепосредно пре циља, пао је и прошла су га два такмичара. У том паду имао је и механичких проблема са бициклом тако да је кроз циљ прошао трчећи као трећепласиран.

У категорији кадета наступио је Дејан Цогољевић, који је имао сличних проблема као и Величић, пао је на истом делу стазе у првом кругу, имао заостатак за водећим и током целе трке покушавао да ухвати прикључак. На жалост успео је да стигне само до четвртог места, али охрабрује његова велика борбеност.

Бошко Величић на победничком постољу

У категорији јуниора наступио је Богдан Милошевић, али није успео да се равноправно супростави најбољима тако да је на крају освојио седмо место.

У најстаријој и најмасовнијој категорији мастерс, наступио је Бојан Васовић и победио у апсолутној категорији. Успео је да победи и доста млађе ривале, мада је имао сличних проблема као његове млађе колеге. У задњем кругу непосредно пре циља на блатњавом делу мењач му је улетео у жице и поломио се, тако да је трчећи ушао у циљ гурајући бицикл. С обзиром да је имао велику предност то није утицало на његов пласман.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.981 посета
Тренутно на сајту: 751 посетилац(a)