Недимовић: Драгачево има потенцијал за развој воћарства, ускоро рејонизација пољопривредне производње 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Недимовић: Драгачево има потенцијал за развој воћарства, ускоро рејонизација пољопривредне производње
Trenutno na sajtu: 513       |       Podeli:
23.11.2018 | 0 коментар(а)



Лучани – Министар пољопривреде Бранислав Недимовић данас је био у радној посети општини
Министар пољопривреде Бранислав Недимовић са радницима хладњаче, Фото: ГЗС

Лучани. Недимовић је том приликом обишао хладњачу “СБ Брава” у Гучи и у разговору са директором Владаном Ћировићем и кооперантима најавио да ће буџет за пољопривреду у наредној години бити значајно увећан.

 Министар Недимовић и директор хладњаче Владан Ћировић, фото: ГЗС

“Највећи део ће ићи за субвенције, до сад смо за помоћ пољопривредницима давали 27 милијарди, а сада ћемо имати 33 милијарде динара на располагању. Користићемо то за набвку опреме, механизације и свега онога што може донети веће приходе. Кад је држава субвенционисала доделу трактора, овде је било доста захтева, а преко 140 је реализовано кад је у питању механизација. Нама су приоритет воћарство и повртарство, а овај крај дефинитивно има битне потенцијале за то” - рекао је Недимовић.

Он је изјавио и да је са управом за заштиту биља договоренa изменa Уредбе везанe за статус произвођача.

“Свако ко има уговорену производњу и ко има статус коoперанта, сматраће се за једног произвођача, то ће бити оно лице кoје је власник хладњаче, остали ће бити коoперанти у послу, то ће бити новина. Пре десетак дана донели смо уредбу везану за помоћ пољоприврердницима који се баве воћарством, због елементараних непогода. Лучани неће бити прескочени, од уторка и среде ће кенути испорука минералног ђубрива”, изјавио је Недимовић.

Министар пољопривреде је потом посетио млекару “Дикан коп” у селу Тијање у којој је разговарао да власником Марком Достанићем и кооперантима млекаре.

Недимовић је том приликом најавио отварање Националне лабораторије за контролу квалитета млека и додао да ће се млеко у будућности плаћати по квалитету.

Председница општине Лучани Весна Стамболић истакла је да имају одличну сарадњу са Министарством пољопривреде. Оно што је од изузетне важности јесте најављена рејонизација, да се тачно одреди у којим регионима може да се бави сточарством, воћарством, малинама и да људи према томе опредељују и планирају чиме ће се бавити”, казала је Стамболић.

 Председница општине Лучани Весна Стамболић, фото: ГЗС

Она је мишљења да ће се на тај начин уравнотежити мере и субвенције. Стамболић је најавила још неколико посета министра Недимовића овој општини у којима ће се такође у непосредним разговорима са пољопривредним произвођачима упознати са њиховим проблемима и упутити их на њихово лакше решавање.

Недимовић је затим у Гучи присуствовао трибини на којој је разговарао са представницима Друштва драгачевских пчелара, Ловачког удружења “Драгачево”, предузетницима из области пољопривреде и пољопривредним произвођачима.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI POSETA MINISTAR POLJOPRIVREDA NEDIMOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.411.070 посета
Тренутно на сајту: 514 посетилац(a)