Михајловић: Време Илића и Мркоњића је прошло 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Михајловић: Време Илића и Мркоњића је прошло
Trenutno na sajtu: 524       |       Podeli:
30.08.2017 | 0 коментар(а)



Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић

изјавила је за "Блиц" да је кренула у ванредне контроле свих градилишта у Србији како би свим грађевинских фирмама показала да је прошло време када их нико ништа није питао.

"Прво, нисам као моји претходници. Време Илића и Мркоњића је прошло, нема више пристајања на крадуцкање и више се аутопутеви не гради да би повезивали две њиве", изјавила је Михајловићева у интервјуу.

Он је додала да у Србији има још фирми, мада све мање, које мисле да могу да раде као некад - које мисле да је доволно да у извештајима напишу да све је у реду и у року и да то нико неће да провери, да нико неће да их пита ни колико имају радника на градилишту, ни какав је квалитет радова и поштују ли рокове.

"Мисле да је довољно само да пошаљу рачун и да да ће то држава то да плати. То могу да забораве", истакла је Михајловићева.

Она је нагласила да је грађевинска сезону у пуном јеку, да треба искористи сваки дан лепог времена за рад, а да ће "оне фирме које не раде плаћати пенале, а држава неће више ни динар да потроши од оног што пише у уговору".

Потпредседница Владе је нагласила да је након дужег времена задовољна радовима на Коридору 10 и најавића да ће ускоро бити пуштено у саобраћај и нових 30 километра аутопута између Пирота и Димитровграда.

Она је честитала грађевинарима који раде на мосту између Љубовија и Братунца који у дан завршавају посао и поред угрожене безбедности због водостаја Дрине.

"Има проблема на деоници од Српске куће до Левосоја, али сам се у суботу лично уврелиа да су наше фирме подигле темпо радова. Има проблема на деоницама аутопута Коридора 11 од Обреновца до Уба и Лајковца до Љига, али и то решавамо уз помоћ и подршку амбасаодра Кине Ли Манчанга. Прошлог викенда пробијен је и последњи тунел на овим деоницама тако да видим да и мој начин контроле доноси резултат", напоменула је Михајловићева.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.396 посета
Тренутно на сајту: 525 посетилац(a)