Мање пријављених за пливање на Богојављење 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Мање пријављених за пливање на Богојављење
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
18.01.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Ниске температуре, мраз и залеђена Морава ни ове године неће спречити најхрабрије да се пријаве и пливају за часни Богојављенски крст.



Прошле године је у овој традиционалној трци  учествовао рекордан број пливача, 94, а ове године за сада је пријављено 75 учесника.

Пливање на овај велики хришћански празник првенствено је верска, а затим и спортска манифестација и по речима етнолога Народног музеја Снежане Ашанин, има дубуке корене у нашој историји.

"Овај обичај је био јако распрострањен у нашем граду и био је величанствено орагнизоаван, међутим са доласком комунизма прекинут је, али већ 13 година уназад под организационом палицом чачанског музеја и цркве Светог Вазнесења Господњег, враћена је популарност пливања за свети крст", истиче Ашанин.

Поред музеја, технички организатор је и Спортски центар, који је, како истиче, Драган Савковић, на себе преузео обавезу да цео догађај буде апсолутно безбедан за све учеснике.

"Формираћемо докове у води, као и ледено језеро, а обезбеђење пливачима пружаће чланови ронилачког клуба. Сви такмичари су упућени на лекарске прегледе, а докторске екипе ће бити присутне и на сам дан такмичења", изјавио је Савковић.

Пливање за Богојављенски крст почиње у 10:00 сати, а исти дан у 19:00 сати биће орагнозована и Богојављенска академија која ће имати хуманитарни карактер.

Глас западне Србије

Прилог емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.314 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)