ОШ “Драгиша Мишовић” победник квиза знања “Мозгалица” 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
ОШ “Драгиша Мишовић” победник квиза знања “Мозгалица”
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
25.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Основна школа “Драгиша Мишовић” из Чачка победила је у финалу квиза знања “Мозгалица” које се синоћ одржало у Слатини.

На другом месту нашла се школа у Прељини, затим школа Свети Сава и Милица Павловић.

Чланица победничког тима Дуња каже да иако се први пут такмичи у оваквом квизу, није јој било тешко јер је ово нешто што и сами треба да знају.

“Занимљиво је искуство и сви треба да прођемо кроз ово. Најзинимљивија игра је била пирамида, али и музичке загонетке. Лепо нам је било да се дружимо са екипом и није било тешко доћи до финала. Ово је опште образовање и нисмо се нешто припремали”, сложила се Јана, Петар и Алекса који чине остатак екипе.

Професор Технике и информатике, Александар Винић, фото: ГЗС

Александар Винић професор Технике и информатике у слатинској школи истакао је да рад са децом није лак али је леп.

“Ово је заједнички пројекат где смо сви дали неки свој допринос. Пре свега ученици различитим идејама и иницијативом, а ми наставници смо им помогли у томе. Осмислили смо игре по угледу на неке квизове које постоје, а приви смисао свега овога је дружење”, рекао је Винић.

Он је додао да су питања за квиз састављали предметни наставници и колеге како из њихове школе тако и из других школа.

Квиз је конципиран тако да су укључени ученици од петог до осмог разреда, у свакој екипи је по четири ученика сваки из по једног разреда.

Ове године су окупљњене све чачанске школе.

Директор школе у Слатини Лазо Чикириз каже да је и поред подизања нивоа знања код деце овакав квиз првенствено служи за окупље деце у жељи да се они што више друже.

“Имплементација овог пројекта је у току већ две године, а ове године смо окупили све чачанске школе док наредне године очекујемо школе из региона. Такмичења ћемо распоредити и по осталим школама, док ће финале остати у Слатини”, каже Чикирез.

У Слатини одржано и прво предтакмичење фестивала “Маске”.

Уметнички руководилац “Абрашевића” Драгиша Гавриловић каже да је ово прво предтакмичење у фестивалу Маска, док ће се остала одржати у другим школама.

“Има лепих маски, све зависи и од родитеља као и од просветних радника који раде са децом. Машта кад проради онда маска мора да буде добра. Не бодујемо купљене маске, али све маске где се види ручни рад су добро дошле. Бирамо најстарију маску, најмлађу и најизворнију”, рекао је Гавриловић.

Он додаје да очекују око 2.000 маски у предтакмичењима и негде око 150 у финалу који ће се одржати у Музичкој школи 5. марта у недељу.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.385.682 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)