Вучић: Одлука о изборима до краја јануара 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Вучић: Одлука о изборима до краја јануара
Trenutno na sajtu: 416       |       Podeli:
07.12.2016 | 0 коментар(а)



Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је да о парламентарним изборима неће одлучивати сам и да ће одлуку о изборима имати до краја јануара наредне године.

"Ја сада знам, знам и шта желим и шта мислим (о изборима)", рекао је Вучић новинарима на конференцији за медије у Скупштини Србије.

Он је додао да о парламентарним изборима треба да разговара с председником Србије Томиславом Николићем и унутар Српске напредне странке, с коалиционим партнерима и "другим људима од којих зависи будућност Србије".

"Ни на који начин нећемо угрозити стабилност и економске стандарде", рекао је Вучић.

Упитан да ли је лично за одржавање парламентарних избора и да ли мисли да их је превише у кратком периоду, Вучић је рекао: "Не треба никоме да се правдам за било шта".

Он је рекао да је његово да брине о стабилности и новчанику државе.

"Када имате ту ситуацију, када имате најбоље резултате, по објективним параметрима, онда вам дође неко ко се не позива ни на каквог стручњака и говори да нешто не ваља онда кажете, ево вам па направите нешто што ваља, али то морате да урадите на законом прописаним условима, а не да бијете жене", рекао је Вучић.

Вучић је изјавио и да ће позвати своје посланике да не гласају за амандман о смањењу плата заштитнику грађана и поверенику за информације од јавног значаја и података о личности.

"Мислим да не треба да им буду смањене плате. Молићу посланике СНС да не усвоје амандман и верујем да ће ме послушати", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је додао да није у реду да плате повереника и заштитника грађана буду три или четири пута више од плата председника и премијера, али да о томе треба да се одлучује када се уреди систем плата.

Посланик СНС-а Владимир Ђукановић поднео је амандман којим се тражи да плата заштитника грађана буде снижена на ниво плате председника Србије, а да плата повереника буде снижена на ниво плате премијера.

Извор: Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.118.866 посета
Тренутно на сајту: 416 посетилац(a)