Лабовић: Пораст броја туриста, спремамо се за госте из Кине 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Лабовић: Пораст броја туриста, спремамо се за госте из Кине
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
06.12.2016 | 0 коментар(а)



Директорка Туристичке опрганизације Србије Марија Лабовић изјавила је данас да је у првих 10 месеци ове године забележен пораст броја туриста, као и девизни прилив од туризма,

и додала да се Србија већ дуже време припрема за долазак туриста из Кине.

Лабовић је прецизирала да је у првих 10 месеци забележен пораст броја домаћих и страних туриста за 12 одсто, као и пораст броја ноћења и то за 13 одсто кад је реч о домаћим, и за 12 одсто када је реч о страним туристима.

"Идемо у добром правцу, нема пуно земаља у Европи које могу да се похвале таквим растом у континуитету", рекла је Лабовић гостујући на РТС.

Како је напоменула, девизни прилив за првих девет месеци је порастао за 11 процената, па се, уколико се тај темпо настави, очекује да ове године остваримо девизни прилив већи од милијарду евра.

"Желимо да верујемо да ћемо прећи ту милијарду и да тако ући у 2017. годину", рекла је Лабовић.

Како каже, акција поделе ваучера за одмор у Србији је дала добре резултате.

"Почели смо да водимо рачуна о домаћим туристима што је јако важно, с обзиром да смо дуго имали стагнацију", рекла је Лабовић.

Нова година је, према њеним речима, увек период повећаног броја туриста, нарочито иностраних, па се и за дочек 2017. године очекује више туриста, поготово из региона, али и туриста из Турске.

Када је реч о кинеским туристима, Лабовић каже да су они значајни за сваку земљу и да се Србија већ дуже време се припрема за долазак кинеских туриста.

Лабовић је навела да је ТОС ове године имао успешан наступ на кинеском тржшту, који се поклопио са објавама о укидању виза, што је изазвало велико интересовање кинеских грађана и оганизатора путовања, који су препознали Србију као дестинацију на коју ће кинески туристи врло радо ићи.

Сматра и да је један од предуслова за повећање броја туриста из Кине и увођење директне авио-линије Београд-Пекинг.

"Имамо доста разлога за оптимизам да ћемо следеће године имати велики пораст броја туриста из Кине", истакла је Лабовић.

Директорка ТОС каже и да су веома важни додатни садржаји који ће се нудити домаћим и страним туристима.

Наводи да је инфраструктура један од највећих проблема у развоју туризма, али да се ситуација поправља.

"Све су бољи услови, а додатним улагањима у инфраструктурне пројекте биће још више туриста", закључила је Лабовић.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.781.903 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)