Словенија поново позива српског официра Драгомира Грујовића да се преда 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Словенија поново позива српског официра Драгомира Грујовића да се преда
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
16.11.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У Окружном суду у Новом Месту јуче по подне почело је суђење Драгомиру Грујовићу
Драгомир Грујовић, фоот: РИНА

(58), официру из Чачка који је у том словеначком граду оптужен за ратни злочин и покушај убиства, али је претрес трајао врло кратко јер се Грујовић није појавио пред већем, поручујући преко браниоца да се жив неће предати никоме. Зато је судија Наталија Пицек - Кинк одлучила да се претрес одложи за март наредне године.

„Против Грујовића је 2007. године расписана потерница Интерпола и ако би напустио Србију па ушао у неку државу Европске уније, одмах би био ухапшен и испоручен Словенији. Иначе, у оптужници против Грујовића нема никаквих доказа за наведена кривична дела” - казао је јутрос у телефонској изјави за агенцију РИНА адвокат из Новог Места Борут Шкерљ, којег је Словенија одредила за Грујовићевог браниоца по службеној дужности.

Судско веће одлучило је да се претрес настави марта следеће године и Грујовићу пошаље нови позив да се појави пред тим судом, док је виши државни тужилац, Нада Чрнугељ понудила Грујовићу понудила 15 година робије уколико се преда.

Иначе, Грујовић је као старији водник ЈНА службовао у складишту горива у Мокроногу код Новог Места кад је, јуна 1991, заповедник касарне, Словенац и капетан Бранимир Фурлан, одлучио да сву имовину и 45 војника преда Територијалној одбрани својих земљака. Тада је дошло и до двобоја па је Чачанин брже потегао пиштољ, ранио Фурлана, преузео складиште претећи да ће све дићи у ваздух ако буде нападнут, и спасио сву имовину, војнике и себе, и успео да се пребаци у родни Чачак.

После тога је, 28. октобра 1994, Тужилаштво у Новом Месту подигло оптужницу против њега теретећи га за ратни злочин и покушај убиства, одређен му је и притвор у одсуству а после тога два пута расписана потерница Интерпола, па би наш официр одмах био ухапшен уколико се појави у некој од земаља ЕУ.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DRAGOMIR GRUJOVIC SLOVENIJA OFICIR JNA SUDJENJE POZIV

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.354.765 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)