Емир Хашимбеговић конструисао вагу за мерење приноса меда у кошницама 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Емир Хашимбеговић конструисао вагу за мерење приноса меда у кошницама
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
22.10.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Емир Хашимбеговић из Пријепоља, иначе елктроинжењер по струци, конструисао је гсм-смс вагу

која мери принос меда који пчела уноси у кошницу. Дигитални уређај који прати стање меда у смислу приноса и губитка и обавештава власника путем смс поруке, што се показало изузетно корисним за време ванредног стања када су многи пчелари били онемогућени да обилазе пчелињаке.

Хашимбеговић се тек од скора бави пчеларством. Знао је да постоје такве ваге, али желео је да конструише сам свој производ који ће одговорити потребама једног пчелара. Његова гсм-смс вага прати комплетно стање у пчелињаку – околну температуру, влажност, укупну тежину кошнице и дневни донос меда.

„Ради се о савременом електронском уређају који има модул за слање смс поруке. Он прати стање меда у кошници а затим у одређеном временском периоду обавештава свог власника. Многи пчелари држе своје пчеле у удаљеним местима што често представља додатни напор да их обилазе. Ова вага омогућава да будете удаљени и на стотине километара од кошница, а да у сваком тренутку знате ста се у њима дешава", каже Емир Хашимбеговић.

Заинтересовани пчелари гсм-смс вагу могу пазарити по цени од 190 евра. Према Хашимбеговићевим речима, уз куповину, која је могућа на рате, добијате и гаранцију и одржавање овог уникатног „made in’’ Пријепоље прозивода.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


мед емир вага пријепоље

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.050 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)