У државној служби ко буде смирен, љубазан и брз може да рачуна на већу плату 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
У државној служби ко буде смирен, љубазан и брз може да рачуна на већу плату
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
22.01.2019 | 0 коментар(а)



Способност да раде под стресом, љубазност, смиреност, брзина, тактичност и истрајност, само су неки видови понашања који ће од четвртка

бити под лупом код свих државних службеника.

Како је прецизирано Уредбом о вредновању радне успешности у коју је "Блиц" имао увид, државне службенике ће оцењивати руководилац групе или одељења једном годишње. Њихов рад биће праћен током целе године, а основна мерила биће резултати рада и понашање на радном месту на које се односи чак 67 питања подељених у осам група.

Тако ће руководиоца интересовати како радници управљају, размењују и пружају информације важне за посао, колико брзо доносе праве одлуке, распоређују задатке и дају јасна упутства. Вредноваће и то колико њихови запослени успешно раде под стресом и колико су у могућности да стрес не преносе на сараднике. Оцењиваће се и љубазност, отвореност у комуникацији, смиреност, тактичност у наступима, квалитет сарадње, дипломатичност, предузимљивост, савесност...

У оцењивању ће бити важна и способност у одређивању приоритета, истрајност у случају препрека, као и радна дисциплина, уживање поверења сарадника и ниво дигиталне писмености.
Уредбом, коју је Влада донела пре неколико дана, прецизирано је да ће се оцењивати сви који раде у органима државне управе, судовима, јавним тужилаштвима, Републичком јавном правобранилаштву, Скупштини, у органима које бира Скупштина, те у службама председника Републике, Владе, Уставног суда... Према проценама ради се о више хиљада запослених.
Од оцењивања су изузети руководиоци и запослени који су у години радили краће од шест месеци и приправници.

Неће бити оцењивани ни запослени у државном апарату који се не сматрају службеницима, као што су народни посланици, председник и судије Уставног суда, чланови Владе, судије, јавни тужиоци, заменици јавних тужилаца и друге особе које на функцију бира Скупштина или поставља Влада.
Како је "Блиц" недавно писао, вредновање ће трајати до краја 2020. године. Након тога, у 2021. руководиоци ће донети писану оцену за сваког запосленог, а они који се добро покажу могу да рачунају на аутоматско повећање зараде. По основу награђивања, њихове плате тако би могле да буду увећане за неколико хиљада динара до 8.000 месечно колико би, рецимо, добио виши саветник, односно руководилац одељења за кадрове, правне послове, финансије или комуникације.

Практично, ако се покаже добро на послу, правник или економиста у звању млађег саветника могли би да напредују по два разреда и добију повећање по 4.000 динара. Помоћник директора одељења за кадрове или финансије могао би у таквим околностима да добије повишицу од 6.500 динара, а његов надређени 1.500 динара више.

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.774.169 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)