Мештани голијских села прете протестом и траже оставку председника општине 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Мештани голијских села прете протестом и траже оставку председника општине
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
03.05.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица‭ ‬-‭ ‬Председник општине Ивањица Зоран Лазовић,‭ ‬на скупштинском заседању локалног парламента јавно је обећао



да ће од‭ ‬01.‭ ‬маја кренути санација локалних сеоских путева уз помоћ Војске Србије.

Међутим,‭ ‬за сада од тог обећања нема ништа,‭ ‬нити војске на видику због чега мештани удаљених села Вучака и Ерчага прете да ће организовати протест пред општином.

‭"‬Били смо стрпљиви,‭ ‬чекали смо максимално,‭ ‬али више се не може.‭ ‬У овим селима има око‭ ‬300‭ ‬мештана који су буквално одсечени од света због путева који су у катастрофалном стању.‭ ‬Ово нема нигде у свету,‭ ‬овуда не може да прође ни мали,‭ ‬ни велики ауто.‭ ‬Од Куманице ка Вучачачкој школи су не рупе него ровови‭"‬,‭ ‬каже мештанин Вучака,‭ ‬Миливоје Баковић.



‭"‬Ништа нису радили,‭ ‬ускоро стиже оно мало муке од малина што је преживело снег и лед,‭ ‬имамо летине,‭ ‬а немамо куда да дођемо ни одемо.‭ ‬Имам велики притисак од народа и сваки дан ме зове сто њих на телефон,‭ ‬људи кукају и негодују.‭ ‬Председник општине је чврсто обећао да‭ ‬01.‭ ‬маја крећу да раде са војском,‭ ‬али ако се не појаве за пар дана народ ће да се окупи пред општином‭"‬,‭ ‬каже председник Месне заједнице Ерчаге,‭ ‬Јагош Лукић.

Драмићанин:‭ ‬Тражићемо смену‭

Председник општине Зоран Лазовић је неколико пута на Скупштини изјавио да радови крећу до‭ ‬01.‭ ‬маја и да је тим поводом био код министра одбране Зорана Ђорђевића где је био присутан и генерал Љубиша Диковић,‭ ‬каже одборник у локалном парламенту Милорад Драмићанин.

‭"‬Тврдио је да обезбедио мазиво за машине и да ће до‭ ‬01.‭ ‬маја бити инсталиране дробилице које ће млети камен са чиме ће бити насути сви путеви.‭ ‬Прошао је‭ ‬01.‭ ‬мај,‭ ‬а за сада нема нигде никога тако да су мештани са разлогом бесни.‭ ‬Ако од тога не буде‭ ‬ништа тражићемо смену,‭ ‬јер десет села је у великом проблему.‭ ‬Путеви у Братљеву,‭ ‬Вучаку,‭ ‬Ерчагама су у катастрофалном стању,‭ ‬а угрожени су Ковиље,‭ ‬Брусник,‭ ‬Остатија.‭ ‬Лош је пут за Церову које је јако насељен део Ивањице и где за пут постоји валидан пројекат‭"‬,‭ ‬закључио је Драмићанин.



Лазовић:‭ ‬Тек треба да потпишемо уговор са војском

Председник општине Зоран Лазовић,‭ ‬каже да уговор са војском још увек није потписан и да се тако нешто тек очекује.

‭“‬Имамо‭ ‬више од‭ ‬2.000‭ ‬километара некатегорисаних путева,‭ ‬села‭ ‬јесу приоритет.‭ ‬Уговор би‭ ‬требало да се закључи за око‭ ‬15‭ ‬дана.‭ ‬Програм и план путних деоница‭ ‬је‭ ‬направљен,‭ ‬а урађена је предрачунска вредност‭“‬,‭ ‬рекао је‭ ‬Лазовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.809.439 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)