Невероватна хериона из Чачка: Тања је једина у Србији имала храбрости да пружи дом болесној девојчици 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Невероватна хериона из Чачка: Тања је једина у Србији имала храбрости да пружи дом болесној девојчици
Trenutno na sajtu: 490       |       Podeli:
02.12.2022 | 10 коментар(а)



Чачак - Сваког децембра у граду на Морави додељују се признања заслужним грађанима који су на неки начин оставили свој траг и учинили добро за Чачак.
Илустрација, фото: РИНА

Ове године Децембарска награда отићи ће у руке хранитељице Татјане Обрадовић (47) која је показала да љубав према деци заиста нема границе. Родила је троје, али је иако живи као подстанар пре годину ипо дана преузела бригу у маленој девојчици М.Н. рођеној са ретком, генетском и неизлечивом болешћу, познатом као дете лептир.

„На изазов који им је мајка природа поставила, родитељи нису могли да одговоре и нису је узели из болнице. Ниједна хранитељска породица на територији читаве Србије није била у могућности или није имала снаге, да се ухвати у коштац са бригом и негом баш овог детета. Шта више, ниједна установа на нивоу целе Србије заједно са својим тимовима лекара и стручних радника није била спремна да прими болесну бебу, па је малена М.Н. у чачанској болници прославила и свој први рођендан, уз велику љубав и негу медицинског особља", наводи се у образложењу за доделу Децембарске награде у које је агенција РИНА имала увид.

За малену девојчицу сазнала је тада шира јавност, па тако и Татјана Обрадовић. Вођена најдивнијим осећањима и жељом да остављеној девојчици пружи дом и породицу и надокнади све оно најлепше што је изгубила самим рођењем, Тања је била изузетно стрпљива и прошла читаву обимну процедуру како би испунила услове за хранитељицу. Редовно је одлазила сваки дан у болницу и посећивала је, а на лични захтев повремено се и обучавала за негу мале М.Н.

„И тако је једна Татјана постала наша Тања, храбра и одлуча жена, хероина која је својом хуманошћу и пожртвовањем решила то што сви системи заједно нису успели. А, малена М.Н. је после свог првог рођендана добила породицу, дом и Тању. Уз њену љубав девојчица наставља своју борбу. Уз свакодневну специфичну негу и исхрану, уз по потреби одласке на Кожну клинику у Тиршову. Уласком у породицу ове жене малена хероина је почела да се смеје, говори, хода уз подршку и упркос свим тешкоћама напредује и расте", додаје се у образложењу.

Много је тога што Тању чини посебном, другачијом од свих нас. Изузетном. Њена храброст и племенитост као резулат безграничне љубави и жеље да истраје у својој замисли да буде подршка баш овом детету је много више од хуманости и много више од родитељства. Њена жеља и лавовска борба да једној остављеној девојчици улепша и учини што безболнијим сваки дан, довољно говори зашто је ова Чачанка заслужна добтница овог престижног признања.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (10)

  • Golub iz Čačka

    Čitao sam pre par godina za ovaj slučaj malog andjela leptira kojeg su roditelji ostavili u bolnici,koliko pamtim čak je neki čovek iz Kanade dolazio i donosio potrebne lekove i sredstva dok je beba joś bila u bolnici... Neshvatljivo mi da bebini roditelji ,babe i dede nisu prihvatili dete šta očekivati onda od socijalne zaštite da ima osećaj prema nekome... Divim se Tanji i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli u odrastanju bebe leptira,koliko se sećam dosta toga je zaslužno i osoblje bolnice koje je bebu negovalo godinu dana....
  • Miroljub

    Svaka čast i neka Vam bog podari svu sreću i zdravlje u životu.Državo reaguje.
  • Ljilja ivanovic

    Svaka čast,za hrabru i plemenitu ženu.
  • Zola

    Naklon do poda!
  • Čitateljka

    Čast i Naklon ovoj Heroini!!!!
  • Bojana

    Bravo za Tanju!!! Recu nepostoje ❤️
  • Marija

    Svaka cast. Zasluzno priznje. Velika hrabost za Tanju i njenu porodicu.Divim Vam se i primer za sve nas.
  • Cica

    Zaslužni građanin po više osnova,rodila 3 deteta odgaja teško bolesno dete koga se biološki roditelj odrekao,humanost do neba,bravo .
  • Gordana

    Nekazu za dzabe nije samo majka koja te je rodila
  • Srbin

    Svaka cast za Tanju i njenu porodicu.Bog Vam sve blagodati dao. Ponekad me sramota sto zivim u Srbiji zar je moguce da nema ni jedna ustanova da zbrine ovako bolesnu decu, bruka i zalost sramota je odavno svakodnevnica. Imamo razne rijaliti skupine drustva za zastitu svega i svacega a ustanova za lecenje dece nema...



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.324.609 посета
    Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)