Невероватна хериона из Чачка: Тања је једина у Србији имала храбрости да пружи дом болесној девојчици 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Невероватна хериона из Чачка: Тања је једина у Србији имала храбрости да пружи дом болесној девојчици
Trenutno na sajtu: 256       |       Podeli:
02.12.2022 | 10 коментар(а)



Чачак - Сваког децембра у граду на Морави додељују се признања заслужним грађанима који су на неки начин оставили свој траг и учинили добро за Чачак.
Илустрација, фото: РИНА

Ове године Децембарска награда отићи ће у руке хранитељице Татјане Обрадовић (47) која је показала да љубав према деци заиста нема границе. Родила је троје, али је иако живи као подстанар пре годину ипо дана преузела бригу у маленој девојчици М.Н. рођеној са ретком, генетском и неизлечивом болешћу, познатом као дете лептир.

„На изазов који им је мајка природа поставила, родитељи нису могли да одговоре и нису је узели из болнице. Ниједна хранитељска породица на територији читаве Србије није била у могућности или није имала снаге, да се ухвати у коштац са бригом и негом баш овог детета. Шта више, ниједна установа на нивоу целе Србије заједно са својим тимовима лекара и стручних радника није била спремна да прими болесну бебу, па је малена М.Н. у чачанској болници прославила и свој први рођендан, уз велику љубав и негу медицинског особља", наводи се у образложењу за доделу Децембарске награде у које је агенција РИНА имала увид.

За малену девојчицу сазнала је тада шира јавност, па тако и Татјана Обрадовић. Вођена најдивнијим осећањима и жељом да остављеној девојчици пружи дом и породицу и надокнади све оно најлепше што је изгубила самим рођењем, Тања је била изузетно стрпљива и прошла читаву обимну процедуру како би испунила услове за хранитељицу. Редовно је одлазила сваки дан у болницу и посећивала је, а на лични захтев повремено се и обучавала за негу мале М.Н.

„И тако је једна Татјана постала наша Тања, храбра и одлуча жена, хероина која је својом хуманошћу и пожртвовањем решила то што сви системи заједно нису успели. А, малена М.Н. је после свог првог рођендана добила породицу, дом и Тању. Уз њену љубав девојчица наставља своју борбу. Уз свакодневну специфичну негу и исхрану, уз по потреби одласке на Кожну клинику у Тиршову. Уласком у породицу ове жене малена хероина је почела да се смеје, говори, хода уз подршку и упркос свим тешкоћама напредује и расте", додаје се у образложењу.

Много је тога што Тању чини посебном, другачијом од свих нас. Изузетном. Њена храброст и племенитост као резулат безграничне љубави и жеље да истраје у својој замисли да буде подршка баш овом детету је много више од хуманости и много више од родитељства. Њена жеља и лавовска борба да једној остављеној девојчици улепша и учини што безболнијим сваки дан, довољно говори зашто је ова Чачанка заслужна добтница овог престижног признања.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (10)

  • Golub iz Čačka

    Čitao sam pre par godina za ovaj slučaj malog andjela leptira kojeg su roditelji ostavili u bolnici,koliko pamtim čak je neki čovek iz Kanade dolazio i donosio potrebne lekove i sredstva dok je beba joś bila u bolnici... Neshvatljivo mi da bebini roditelji ,babe i dede nisu prihvatili dete šta očekivati onda od socijalne zaštite da ima osećaj prema nekome... Divim se Tanji i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli u odrastanju bebe leptira,koliko se sećam dosta toga je zaslužno i osoblje bolnice koje je bebu negovalo godinu dana....
  • Miroljub

    Svaka čast i neka Vam bog podari svu sreću i zdravlje u životu.Državo reaguje.
  • Ljilja ivanovic

    Svaka čast,za hrabru i plemenitu ženu.
  • Zola

    Naklon do poda!
  • Čitateljka

    Čast i Naklon ovoj Heroini!!!!
  • Bojana

    Bravo za Tanju!!! Recu nepostoje ❤️
  • Marija

    Svaka cast. Zasluzno priznje. Velika hrabost za Tanju i njenu porodicu.Divim Vam se i primer za sve nas.
  • Cica

    Zaslužni građanin po više osnova,rodila 3 deteta odgaja teško bolesno dete koga se biološki roditelj odrekao,humanost do neba,bravo .
  • Gordana

    Nekazu za dzabe nije samo majka koja te je rodila
  • Srbin

    Svaka cast za Tanju i njenu porodicu.Bog Vam sve blagodati dao. Ponekad me sramota sto zivim u Srbiji zar je moguce da nema ni jedna ustanova da zbrine ovako bolesnu decu, bruka i zalost sramota je odavno svakodnevnica. Imamo razne rijaliti skupine drustva za zastitu svega i svacega a ustanova za lecenje dece nema...



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.797.151 посета
    Тренутно на сајту: 257 посетилац(a)