Двери: Сарадња са Томашевићевим ДСС би била гажење личног достојанства 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Двери: Сарадња са Томашевићевим ДСС би била гажење личног достојанства
Trenutno na sajtu: 253       |       Podeli:
05.02.2016 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Општинска организација Српског покрета Двери саопштава да веома поштује Демократску странку Србије (ДСС) и њено руковдство.

Од првог дана је била за формирање Патриотског блока, а и сада је посвећена заједничком раду на припреми избора. Међутим, од синоћ никаква сарадња са ОО ДСС у Пријепољу није могућа.

Нежелимо да се мешамо у унутрашње ствари ДСС нити у кадровску политику нашег коалиционог партнера, али док се у Пријепољу не промени ОО и његов председник Вукосав Томашевић ту странку у Пријепољу можемо сматрати само за политичког противника, каже се у саопштењу пријепољског одбора Двери.

У саопштењу се наводи да су Двери у претходних пет година свог политичког ангажмана прешле преко разних подметачина и личних понижења као и понижења на рачун њихове политичке организације.

"Преко најновијих увреда које је Томашевић изнео на наш рачун са говорнице у току седнице Скупштине општине у директном тв преносу, сигурно нећемо прећи", истичу Двери, додајући да поред свих увреда и понижења постоји и још један разлог због ког нећемо сарађивати са ДСС на локалном нивоу.

"На последњем нашем састанку донели смо закључак да би после последњих догађаја око промене грба општине Пријепоље било каква сарадња са пријепољским ДСС, Српском покрету Двери нанела само политичку штету и представљала гажење личног достојанства сваког нашег члана", пише и саопштењу.

Дискусије одборника Странке демократске акције и Бошњачке демократске заједнице на последњој седници јасно су показале да је Вукосав Томашевић неколико пута обмануо јавност поводом случаја промене грба, наводи се у саопштењу.

"Нити је тражио од Српског хералдичког друштва промену четири предлога новог грба нити је тражио да се на њега стави лик Белог анђела пре него што смо ми алармирали јавност.Није истина ни да је на јавној расправи рекао да ће СХД у наредном периоду на грбу поставити Белог анђела са целим крилима", саопштавају Двери.

Наводе како је општи утисак са последње седнице скупштине општине Пријепоље да је једино одборницима Социјалдемократске партије и ДСС било стало да се овакав грб усвоји, а да се највише журило Есаду Хоџићу и Томашевићу.

"Свих ових година Томашевић је избегавао контакте са Дверима и дверјанима, посматрао нас арогантно и тражио разлоге за кавгу. Узроке за своје политичке неуспехе проналазио је у Дверима а расуло у странци покушавао је да прикрије неиздавањем исписница разочараним члановима", пише у саопштењу.

Кажу како си достојанствено поднели све „ниске ударце“ и опет пружили руку у пролеће прошле године кад су предложили формирање јединствене српске коалиције у Пријепољу. Одговор је тада гласио да чим потпишу споразум са Српском радикалном странком и Демократском странком одмах ће нас звати на разговоре.

"Врхунац лицемерног понашања Томашевића је био пре два дана када нам није дозволио да присуствујемо седници Скупштине као заинтересовани грађани док се расправљало о промени грба Пријепоља иако смо дали велики допринос у спречавању усвајања првог предлога грба који је био катастрофалан и увредљив за српски народ у Пријепољу, и ако смо се усменим путем уредно најавили, непосредно пред почетка заседања скупштинске седнице", наводе Двери.

Двери се "захваљују" Томашевићу и наводе да је коначно показао своје право лице и наводе да је његов лажни патриотизам сада потпуно огољен.

"Настављамо својим путем. Не плашимо се да на изборе изађемо било сами било у српској коалицији али сигурно нећемо никога подсећати да треба да се бори за српске интересе. То је ствар васпитања. А господину Томашевићу и локалном ДСС препоручујемо да самостално изађу на изборе и коначно провере своју популарност међу грађанима Пријепоља", закључује се у саопштењу Двери из Пријепоља.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.172.951 посета
Тренутно на сајту: 252 посетилац(a)