Одборници изгласали нове в.д. директоре „Градског зеленила” и „Комуналца” - ко је из Карићеве а ко из Муфтине школе? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Одборници изгласали нове в.д. директоре „Градског зеленила” и „Комуналца” - ко је из Карићеве а ко из Муфтине школе?
Trenutno na sajtu: 718       |       Podeli:
19.05.2022 | 2 коментар(а)



Чачак - Одборници Скупштине града Чачка, одлучивали су о предлозима Комисије за кадрове и мандатско-имунитетска питања,

у оквиру којих се нашао предлог решења о именовању вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа за изградњу и одржавање зелених површина и гробља „Градско зеленило” Чачак као и предлог решења о именовању вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа „Комуналац” Чачак.

Самом гласању претходила је одборничка расправа, на којој су одборници опозиције оспоравали рад саме Комисије за кадрове и мандатско-имунитетска питања, али доводили у питање и образовање и стручност предложених кандидата за места в.д. директора.

Гласањем је, са 54 гласа ЗА и четир против, на место вршиоца дужности директора ЈКП „Градско зеленило” изабран Дејан Ћосић.

Гласање о предлогу решења о именовању вршиоца дужности директора Јавног комунланог предузећа за одржавање чистоће и пијаца „Комуналац” Чачак, председник градске скупштионе је поништио, јер је гласало 59 одборника иако је пре почетка гласања, утврђени кворум износио 58 присутних.

Председник скупштине, Игро Трифонувић, према пословнику дао је да се гласа прозивком наглас.

Предлог Комисије је прихваћен са 48 гласова ЗА и 10 против, па је на место вршиоца дужности директора ЈКП „Комуналац”, постављен је Бранко Пејица, некадашњи директор „Поште” у Чачку.

 

Николић отишао достојанствено, око Домановића жучна расправа на кадровској комисији

 

Иначе, док је Драган Николић директор ЈКП Градско зеленило мирно прихватио одлуку да неће више бити директор овог Јавног  предузећа, за Петра Домановића  досадашњег директора „Комуналца” се то можда не моће рећи, јер се око њега водила жучна расправа на кадровској комисији. Наиме, незванично сазнајемо да су појединим одборницима стизали позиви да не подрже избор новог вд директора и да се на том месту задржи Домановић, међутим, локална власт је очигледано одлучила да му ускрати даље поверење на овој важној градској функцији јер наводно постоје и законске препреке. Домановић је  на челу ЈКП Грејање  провео два мандата  као кадровско решење ДСС , међутим  након одласка са те функције променио је и странку па је затим као члан СНС запосео директорску фотељу у ЈКП Комунално. Иако се у биографији окитио разним звањима и докторским дисертацијама  факултет је  завршио на универзитету Јанићије Карић.

Домановић и Николић на својим досадашњим функцијама остаће још 15 дана до истека мандата. Када им следи примопредаја новим руководиоцима.

 

Јанићијева и Муфтина школа

Сличне дипломе има још неколико високопозиционираних у локалној власти Града. Тако на пример Мирјана Ђоковић своје ,,високо,,звање стекла је на ФАБУСУ код чувеног Дула Муфте. Наравно такве дипломе обично прате и чланске карте. Најпре је као члан СДП постала помоћник директора у Националној служби (где јој је друго радно место), након чега је вероватно из предострожности прелетела у Нову Србију код браће Илић. Међутим ни ту се није дуго задржала већ се нашла у јату напредњака где се домогла најпре функције народног посланика кунући се др Радојевићу у страначку послушност,да би  затим  на пречац постала одличан сарадник Луковића а након тога  засела у фотељу помоћнице градоначелника не скривајући амбиције да буде и градоначелница, што да не.  

Мирјана Ђоковић  -трка за странкама и функцијама

Не може јој се оспорити ни лобирање за разне кандидате на директорска места. Као еколог дала је подршку Домановићу а затим и Марини Мајсторовић другарици са ФАБУС факултета која је ових дана јуришала на место директора туристичке иако неки тврде да се до сада није прославила као управник заштићеног подручија Овчар бање  где  се са колегом Николићем највише борила за  сигурност сова пуноглаваца и ретких жаба. Није познато да ли је и један пројекат написала што јој је било итекако у опису радног места,  мада, до душе не зна се ни да ли је тај предмет био у наставном програму код Дула Муфте...

Све у свему уколико се напреднјаци и Тодоровић не буду захвалили некима на сарадњи као данас Домановићу проценат на изборима могао би бити све тањи. И на крају сви они имају одличну сарадњу са медијима, поготову оним опозиционим, којима је пропао дан ако не баце камен на државу или Вучића. Занимљиво.

Остаје да видимо у којим следећим странкама ће се неки од њих појавити.

 ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK SKUPSTINA GRADA CACKA SKUPSTINA GRADA ZASEDANJE GLASANJE DIREKTORI V D DIREKTORI KOMUNALAC GRADSKO ZELENILO GLASANJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • rade

    dokle god komisije biraju direktore ane da se direktori biraju na javnim konkursima nema nam boljitka.Savremeni menadžeri ne treba da budu partijski isluženi i poslušni službenici koji ni svoje domanćinsvo ne umeju da vodeveć ljudi od integriteta i vizije koji će javna oreduzeća učiniti profitabilnim
  • Čika pera

    Zna se ko finansira Dozu i neke ozonovce... Sad ce oni na Miluna svim silama.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.092.525 посета
    Тренутно на сајту: 718 посетилац(a)