Четници граде цркву покајницу на Равној гори 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Четници граде цркву покајницу на Равној гори
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
22.07.2019 | 0 коментар(а)



Равна гора – Српски четнички покрет подићи ће на свом имању на Равној гори цркву брвнару, покајницу шест са четири, високу десет метара,
Молитва пред спомеником ђенералу Дражи, фото: РИНА

и већ је завршен пројекат за ту богомољу. То је саопштио свештеник и намесник СПЦ из Сремске Митровице, Љубомир Хаџи Воларевић, који је јуче држао богослужење на слави СЧП – а, на Равној гори. Крсни дан покрета, Свети Прокопије, обележен је молитвом и доделом чинова, пред спомеником Дражи Михаиловићу, а затим славским ручком на поседу покрета.

Нови српски четнички војвода, Ђорђе Лукач из Тампа Беја на Флориди

-Благодаримо једном свештенику из Каменова, код Бечића у Црној Гори, који је после земљотреса сачувао крст из срушеног храма у том месту, и даривао га нама за нову богомољу. Тај крст из 1891. стајаће изнад олтара будуће цркве Српског четничког покрета – навео је свештеник Воларевић.
Он је навео, такође, да је за нови храм потребно 30 кубика грађе, пуно рада и братске слоге.

Свештеник Воларевић са крстом будуће цркве на Равној гори

Председник СЧП -а, војвода Гојко Рабреновић из Љубића, поздравио је четнике окупљене пред спомеником ђенералу, поручујући да ће „Србија бити вечна док су јој деца верна”, а затим свечано уручио решења о унапређењу у више чинове.
Тако су у звање војвода произведени Ђорђе Лукач са Флориде, којем није било тешко да прелети пола планете како би доживео ову част, затим Горан Хаџи Миловановић из Чачка, и Златко Гајић из Боговађе код Лајковца. Нови потпуковник је Данијел Алексић из Бусиловца код Параћина, мајор Миомир Шојић са Флориде, капетан Милован Цвјетиновић из Драгојевца у Мачви, пуковник је постао Саша Живковић из Бусиловца, капетан Драган Цвјетковић из Бијељине, капетан Илија Ћирковић из Краљева, исти чин је добио и Небојша Златановић из Бусиловца.

Слава Српског четничког покрета, чело

Српски четнички покрет је пре две године пренео своје седиште из Београда на Равну гору. Домаћинство славе за следећу годину примили су свештеник Љубомир Воларевић и војвода Слободан Оташевић из Лугова код Чачка.

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.722.870 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)