Опленац одјекивао од дечје граје, први фестивал за децу успешно реализован 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Опленац одјекивао од дечје граје, први фестивал за децу успешно реализован
Trenutno na sajtu: 292       |       Podeli:
23.09.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Простране пољане око цркве Светог Ђорђа на Опленцу јуче су биле препуне деце. Фестивал посвећен деци први пут су организовали принц

Михаило и принцеза Љубица уз помоћ донатора. Циљ фестивала био је да деца на једном месту, у прелепој природи проведу дан са својим пратиоцима, да се друже, науче нешто ново. Малишани су имали прилику да се опробају у стреличарству, стрељаштву, фолклору, јахању. Фестивал је трајао од 12 до 18 часова а лепо време је извело на Опленац велики број деце.

„Ми смо презадовољни одзивом и реакцијом посетилаца. Пуно људи нам је пришло, препуно утисака и речи хвале, деца су се сјајно забавила а то је на крају и најважније. Процењено је да је на фестивалу било око 550-600 деце, разних узраста, највећим делом из Тополе, али и из Аранђеловца, Младеновца, Краљева, Крагујевца. Нама остаје да саберемо утиске и упамтимо лекције за наредну годину, када ћемо се потрудити да овај фестивал буде још успешнији“, рекла је у изјави за ТопПрес принцеза Љубица Карађорђевић.

Малишани уживали на Опленцу

Клинци  су били одушевљени, нису знали које ће место пре посетити. Све им је било занимљиво, јахање коња, витешка опрема, стреле, пушке. Ни родитељи нису крили своје задовољство јер су њихова деца уживала. Према речима посетилаца оваквих скупова требало би бити више, на тај начин би деца одрастала здравије у природи далеко од рачунара и мобилних телефона. Новац који је прикупљен на јучерашњем фестивалу биће усмерен за развој младих у Тополи.

Донатори фестивала су: Дамјан Арсић, организација, стрељаштво; Драган Рељић – управник Задужбине краља Петра I, организација; Иван Лекић, организација, техничка подршка; Клуб реалног аикидоа Србски вожд; Коњички клуб Urban Cowbоy из Гроцке, власник Ненад Паунић; КУД Опленац, Топола; Радионица стреличарске опреме Кнез Лазар; Стрељачка дружина Опленац; Удружење Краљевина Србија – волонтери.

ГЗС/ ТопПрес

Стрељаштво

Стреличарство за најмлађе

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.164.752 посета
Тренутно на сајту: 293 посетилац(a)