Миљко из Мрчајеваца ове зиме прославио 102. рођендан 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Миљко из Мрчајеваца ове зиме прославио 102. рођендан
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
27.01.2021 | 0 коментар(а)



Мрчајевци – Један од најстаријих житеља Шумадије живи у селу Мрчајевци и уочи Савиндана напунио је ни мање, ни више већ - 102 године.
Миљко Стојановић напунио 102 године, фото: РИНА

Миљко Стојановић, тих и одмерен старац открио је тајну свог дугог века, јер иако у позној старости већих здравствених проблема нема, преноси агенција РИНА.

„Добар живот се састоји од рада са задовољством, али требало је водити рачуна да оно што се ради не буде на штету и да буде умерено. Радио сам тако да ми ништа не буде тешко. Здрава и стабилна породица је највећи ослонац и најважнија за срећан живот. Сад сам поносан на унуке, како да не бих био. Имати пород добар то је право задовољство” рекао је Миљко Стојановић за агенцију РИНА.

Најстарији мештанин Мрчајеваца на својој кожи осестио је шта значи борити се за своју земљу против окупатора. Служио је војску 1941. у Карловцу у Хрватској, а кад је наша држава капитулирала био је негде ван касарне, на задатку како курир. Имао је, међутим, у шиљелу ушивену потврду да је војник, тада су га Немци заробили и држали две године у немачком логору.

„Били су то тешки дани, али се издржало. Кад сам се вратио у свој родни крај радио сам као рачуновођа у Мрчајевцима, Чачку, Краљеву и Крагујевцу и од 2006, кад ми је умрла супруга, живим овде сам. Ћерке ме наизменично обилазе и редовно ме посећују, доносе све што треба, али иако већ газим стоте године још увек сам самосталан доста", прича Миљко.

У доба епидемије корона вируса породица о Миљку још више води рачуна, а овај старац редовно шета по дворишту које је до скоро и сам лично одржавао и за које сви кажу да је једно од најлепших у овом селу.

Пре две године кад је славио јубиларни стоти рођендан, прославу за Миљка припремила је Месна заједница, а он је тада са лакоћом и у једном даху одувао све три свеће на слављеничком колачу. Ове године кад епидемиолошке прилике то буду дозволиле, представници Месне заједнице уручиће му и посебну плакету.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mrcajevci miljko rodjendan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.142.473 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)