Пола века уметничког рада Николе Нике Стојића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Пола века уметничког рада Николе Нике Стојића
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
17.02.2017 | 0 коментар(а)



Лучани, Чачак - У оквиру књижевног програма Дома културе Чачак, одржан је програм под називом „Пола века уметничког рада Николе Нике Стојића“.

Овај програм настао је као резултат сарадње Библиотеке општине Лучани и Средње школе „Драгачево“, а први пут је изведен у Гучи, док је гостовање у Чачку друго представљање овог програма.

У препуној Малој сали Дома културе у Чачку, публика је могла да ужива у разним књижевним формама којима се бави Никола Стојић, али и да сазна нешто више о овом аутору, како од људи који су о њему говорили, тако и са многобројних слика из живота овог аутора.

Ученици основне и средње школе из Гуче, посетиоцима су, својом интерпретацијом, представили целокупно стваралаштво Николе Стојића, који, између осталог, пише и за децу.



Пријатељи и сарадници Николе Стојића о њему су говорили надахнуто и са поштовањем. Професорке српског језика и књижевности Неда Пуношевац и Јована Дмитрић, које су најактивније учествовале у осмишљавању овог програма, и овога пута су одиграле велику улогу у организацији и представљању истог.

О Стојићу су говорили: Радован М. Маринковић, Божидар Плазинић, Јовиша М. Славковић, Милкица Милетић и Делфина Рајић.

Из Библиотеке општине Лучани поручују да је задовољство сарађивати са средњом школом из Гуче и професорима, као и то да је увек лепо учинити нешто за завичајне ауторе. Овај вид представљања заслужних стваралаца из Драгачева је одличан начин да се они промовишу, али и добар показатељ да најбоље ствари увек произилазе из сарадње више културно-образовних институција.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.138.180 посета
Тренутно на сајту: 392 посетилац(a)