Горњи Милановац сиромашан локалним медијима, Тв Грм нестао у приватизацији 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Горњи Милановац сиромашан локалним медијима, Тв Грм нестао у приватизацији
Trenutno na sajtu: 330       |       Podeli:
07.10.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац важио је својевремено за привредно али и медијско чудо. Овај град испод Рудника

имао је Дечије новине које су својевремено биле уврштене чак и у наставни програм. Али тај гигант нестао је у таласима суровог капитализма.

Иста судбина задесила је и локалну телевизију Грм која је емитовала програм са неколико предајника за подручје целе општине. Телевизију је купила приватна фирма из Београда а затим је препродата локалном привреднику, власнику грађевинске фирме. Међутим није остала задуго у етру и након гашења изгубила је и фреквенцију. Међу најстаријима су Таковске новине које су у приватизацији постале акционарско друштво.

ДМ радио је први радио и емитовао је програм у оквиру Дечијих новина. Међутим нестао је не дочекавши приватизацију у медијима.

Тренутно функционише Гоги радио чија је програмска орјентација музичке природе са кратким сервисним вестима. Милановчани памте радио Стари Милановац и Имиџ радио а веома кратко функционисао је и Озон радио.

Када су портали у питању недавно је основан ГМ Инфо од групе бивших новинара из медија несталих у приватизацији.

Заменица председника општине Горњи Милановац Јадранка Достанић, фото: ГЗС

Заменица председника општине Горњи Милановац Јадранка Достанић каже да ова локална самоуправа има коректан однос са свим медијима који раде на територији општине, а наравно и шире.

Са друге стране поједини медији сматрају да локална самоуправа недовољно средстава издваја за њих због чега имају опозициони став према локалним властима.

Када су локалне телевизије у питању на територији општине присутне су чачанске телевизије Галаксија 32 и Телемарк. Велики утицај има и Глас западне Србије који са тих простора пласира вести на националне медије и њихов регионални портал који је један од најчитанијих у региону заопадне Србије.

ГЗС

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подржано од стране Министарства

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.809.193 посета
Тренутно на сајту: 331 посетилац(a)