У току пријаве за пливање на Богојављење 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
У току пријаве за пливање на Богојављење
Trenutno na sajtu: 543       |       Podeli:
11.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Из Спортског центра „Младост“ данас је саопштено да су у току припреме за организацију 14. пливања за Часни крст на градској плажи у Чачку.

Одважни момци и девојке ће четрнаесту годину за редом запливати хладном Западнoм Моравом, у настојањима да пригрле Часни крст.

У петак 19. јануара на Богојављење, центар свих збивања у граду ће бити на градској плажи, која ће за ову прилику бити посебно припремљена за бројне гледаоце и учеснике.

„У току су припреме, јер жеља свих је да ова већ традиционална манифестација протекне на најбољи могући начин. Све припремне радње су у пуном јеку, тако да не сумњам да ћемо Богојављење дочекати потпуно спремни. На градској плажи ће бити постављена велика трибина за гледаоце, уз већ традиционалне рампе за пливаче и свечану бину. И Богојављенска академија која ће се одржати у 19 часова у Дому културе ће ове године имати изузетно богат програм. Очекујемо велики број учесника и још једно пливање за Часни крст у Чачку о коме ће се причати“, рекао је вд директор СЦ „Младост“ Милош Стеванић.

Заинтересовани пливачи се могу пријавити у просторијама Спортског центра или путем телефона 064/641-2785. Сви ће бити подвргнути обавезном лекарском прегледу након кога ће добити дозволу за пливање.

Уз Спортски центар „Младост“, организатори традиционалног пливања за Часни крст су Народни музеј и Дом културе. Манифестација се одржава под покровитељством града Чачка и уз благослов цркве Светог Вазнесења.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.957.094 посета
Тренутно на сајту: 545 посетилац(a)