Француски хуманитарци у Пожези 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Француски хуманитарци у Пожези
Trenutno na sajtu: 468       |       Podeli:
20.01.2017 | 0 коментар(а)



Пожега - Спремни смо да наставимо сарадњу са Пожегом - недвосмислено су рекли представници Националне хуманитарне организације "Народна помоћ Француске".



Oни су ово изјавили у разговору са челним људима пожешке општине, прецизирајући чак и конкретне предлоге будуће сарадње. 

Више од две деценије траје сарадња француских хуманитараца и Пожеге коју је почетком деведесетих година прошлог века иницирао суграђанин Драган Котарац.

Од тада до данас су организоване бројне акције помоћи народу овог краја без обзира да ли су то избегла лица, а није изостала помоћ када су Пожегу задесиле поплаве.

"Драго ми је да ће се та сарадња проширити. Они неће помагати само хендикепираним лицима, већ ће помагати и ромској заједници као и избеглицама, а посебно свим грађанима Пожеге", рекао је заменик председника општине Пожега, Владан Ковачевић.

Француски хуманитарци су приметили да је дошло до смене власти у Пожеги, а то је био разлог да отворено запитају представнике локалне самоуправе да ли су спремни да се досадашња сарадња настави.

"Свакако да постоји жеља да се та сарадња настави и прошири. Предложили смо да једно лице одредимо као кординатора који ће кординирати између њих и нас, али уједно и са директором Дома здравља, директором Црвеног крста и другим битним личностима", нагласио је Ковачевић.

Опширније у прилогу који је емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.197.670 посета
Тренутно на сајту: 469 посетилац(a)