Насилник повредио сниматеља ТВ Прва Владету Урошевића 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Насилник повредио сниматеља ТВ Прва Владету Урошевића
Trenutno na sajtu: 336       |       Podeli:
17.04.2018 | 0 коментар(а)



Још један напад на новинарску екипу у Србији. Полиција у Лесковцу ухапсила је 41-годишњег мушкарца, осумњиченог да је јутрос напао новинара и сниматеља Телевизије

Сумња се да је претио екипи "Прве" која је у близини његовог локала имала заказан интервју, а потом је сниматеља више пута ударио у лице.
Екипа телевизије Прва спрема се за укључење уживо у програм.

Извештај са места где је рано јутрос сниматељ Владета Урошевић нападнут, са више удараца у главу.

"Док су Владета и Данило покушавали да се паркирају и изнесу опрему он је почео да псује и виче а онда и удара нашег снаметеља", рекао је Братислав Илић, дописник из Лесковца.

Сниматељ Владета Урошевић све време напада у руци је држао камеру.
"Како сам држао ту камеру он ме некако ухватио са леђа и почео да ме удара песницама у главу, да ме вуче овуда, ударио ме сигурно десет пута у главу", каже Владета Урошевић, сниматељ.

Због бројних удараца Урошевић је прегледан у лесковачкој болници, па пуштен, а на лице места, испред ове радње, брзо је стигла и полиција.

Брзо привођење поздравља Независно удружење новинара Србије. Подсећају да је ово други физички напад на медијске екипе од почетка године, док је број вербалних претњи и притисака знатно већи.



"Ја мислим да се ситуација погоршава из дана у дан и да ми не обраћамо пажњу на те претње јер се оне стално дешавају", каже сниматељ.

Оно што је данас требало да се деси јесте укључење са више локација у граду о актуелним темама, али је тема свих извештаја из Лесковца данас ипак само једна - напад на Владету Урошевића.

"Ово је требало да буде један нормалан дан, да идемо на своје задатке... нисмо стали никоме на пут, нисмо никоме сметали, а све и да смо сметали то није разлог да се било шта решава песницама. Најстрашније је што неко мисли да може нешто да реши песницама и да прође некажњено", оцењује Даниило Машојевић, новинар.

Да неће проћи некажњено нада се Лесковачки градоначелник који је напад осудио.

Иначе, Владета Урошевић пореклом је из Лучана, а новинарску каријеру започео је на  ТВ Чачак као сниматељ одакле је прешао на националну телевизују Б92. Ради се о веома добром сниматељу и изузетном младом човеку, веома флексибилним и омиљеним међу колега.

Н1/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.122 посета
Тренутно на сајту: 337 посетилац(a)