Терзић: Отварање аеродрома ,,Морава“ од огромног значаја за четири округа 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Терзић: Отварање аеродрома ,,Морава“ од огромног значаја за четири округа
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
25.01.2020 | 0 коментар(а)



Краљево - На конференцији за новинаре у Градском одбору СНС градоначелник Краљева
Градоначелник Краљева др Предраг Терзић, фото: ГЗС / Миланко Даниловић

др Предраг Терзић говорио је о резултатима рада у протекле три и по године током мандата актуелне локалне власти.

,,Реализовали смо значајне инфраструктурне пројекте а међу најзначајнијим је отварање аеродрома ,,Морава“ у Лађевцима.Изградња потпуно нове полетно-слетне стазе, осим летова за Беч и Солун, омогући ће још већи број летова из Краљева ка дестинација у Европи.Будућност ће показати да је отварање аеродрома ,,Морава“ од огромног значаја за све житеље Рашког, Моравичког,Златиборског и Шумадијског округа “, рекао је Терзић.

Он је додао да после завршетка ауто-пута ,,Милош Велики“ до Прељине Краљево очекује убрзани рад на експропријацији земљишта у Обрви,Милочају и Адранима.Тај посао морао би да буде завршен до априла ове године како би се за годину дана започела градња једног дела Моравског коридора од Прељине до Адрана.

Аеродром Морава, фото: ГЗС / Миланко Даниловић

Терзић је оценио да ће две фабрике које се тренутно граде у Краљеву решити вишегодишњи проблем незапослености у Краљеву.

,,Планирано је да до 2023.године у фабрици ’Леони’ буде запослено 5.000 радника , а у ’Еуротају’- 2.500. Наш главни циљ је смањење незапослености, да наши грађани имају могућност да раде, зараде и живе од своје плате".

Фабрика "Леони" у изградњи, фото: ГЗС / М. Даниловић

Градоначелник Краљева се осврнуо и на друге важне пројекте у граду.

,,За изградњу зграде Основне школе ’Свети Сава’ у Рибници држава је издвојила 395 милиона динара. На Берановцу је отворен вртић ’Миломир’ чији је донатор Миломир Главчић. На Гочу је изграђен дечији павиљон а у плану је изградња жичаре. У априлу ће се 106 породица из Доситејеве улице уселити у нове станове, граде се станови за припаднике безбедносних снага. Ускоро креће изградња фудбалског стадиона од 8.000 места, изградња атвореног базена, завршетак изградње зграде Завода за јавно здравље“, закључио је на конференцији за новинаре градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

 

ГЗС / Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kraljevo predrag terzic razvoj privreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.664 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)